header

''XAPPY FRIDAY'' ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Xappy Fraday

Xappy Fraday
Συγκεκριμένα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου οι μαθητές των δημοτικών θα έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν την τσάντα στο σχολείο μία Παρασκευή το μήνα.

Το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» έχει εφαρμοσθεί ήδη πιλοτικά σε 25 δημόσια δημοτικά σχολεία, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη και αλλού και από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 δημοτικά της χώρας.

«Οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα και άρα θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Παιδείας..

Ωστόσό. ο διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Πολίτης, διευκρίνισε ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του.

Τι έδειξε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος

Κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν θέλησαν να αποχωριστούν τη σχολική τσάντα.

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018.

ΤΟ ‘’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’’ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΔΟΜΒΡΟΥ

domvros sxoleio zygoy

domvros sxoleio zygoy

Αναδημοσίευση από το προσωπικό του προφίλ στο facebook:Πλησιάζοντας στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς , θα ήταν παράλειψη να μην απευθύνω ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που συνεργάστηκα τα τελευταία δεκαεπτά έτη ως εκπαιδευτικός, στο Δημοτικό σχολείο του Ζυγού. Υπηρετώντας ως δάσκαλος τμήματος , υποδιευθυντής και διευθυντής , γνώρισα και συνεργάστηκα με αξιόλογους ανθρώπους της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Σας ευχαριστώ όλους γιατί μου εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας και διότι συμβάλατε ώστε να υλοποιηθεί το όραμά μου για το Δημοτικό σχολείο του Ζυγού. Ένα σχολείο της περιφέρειας , το οποίο όμως δεν έχει να ζηλέψει ή να υστερηθεί σε κάτι από τα σχολεία της πόλης. Ευχαριστώ λοιπόν θερμά τους Διευθυντές και το προσωπικό της Διεύθυνσης ΠΕ Καβάλας , τους σχολικούς συμβούλους , τη σχολική σύμβουλο 2ης εκπ/κης περιφέρειας και τους συνεργάτες της, τους προέδρους της σχολικής επιτροπής , τον Ιερέα του ναού Αποστόλου Θωμά, τους προέδρους της τοπικής κοινότητας, τους προέδρους του συλλόγου γονέων και τα μέλη τα οποία στήριξαν με πολύ κόπο , εργασία και οικονομική ενίσχυση το σχολείο , τους προέδρους του ποντιακού και φυσιολατρικου συλλόγου Ζυγού ,όλους τους εξωτερικούς επισκέπτες με τους οποίους συνεργαστήκαμε και όλους τους απλούς ανώνυμους - επώνυμους φίλους υποστηρικτές , οι οποίοι με οικονομική ενίσχυση , δωρεές και εθελοντική εργασία βοήθησαν στην υλοποίηση μακροπρόθεσμων στόχων. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους - φίλους μου εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση - στήριξη στα δύσκολα, τις Νηπιαγωγούς για την αγαστή συνεργασία, τους οδηγούς όλων των μεταφορικών μέσων που με ασφάλεια και υπομονή μεταφέρουν τα παιδιά μας , τους γονείς των μαθητών όλων των χωριών ( Ζυγού - Κρυονερίου - Νέου Ζυγού & Παλαιάς Καβάλας ) για την πολύτιμη προσφορά τους και ένα ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στα αγνά και ειλικρινή χαμόγελα των παιδιών που θα με συντροφεύουν για πάντα. Ζητώ συγγνώμη για οποία παράλειψη και εύχομαι από καρδιάς στη νέα Διεύθυνση καλή θητεία και να εισπράξει ότι και εγώ από το ευλογημένο σχολείο του ΖΥΓΟΥ.

Εμείς σε ευχαριστούμε κύριε Γιάννη για την υπέροχη συνεργασία.

Σου ευχόμαστε καλή συνέχεια είμαστε σίγουροι ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι το ίδιο δημιουργικά για σας και για το νέο σας σχολείο.

ΑΦΙΕΡΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΥΓΟΥ

THEODORAKIS 2016

THEODORAKIS 2016
Ένα καταπληκτικό απόγευμα μας χάρισαν ο σύλλογος διδασκόντων του δημοτικού σχολείου Ζυγού ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ο φυσιολατρικός σύλλογος και μαθητική χορωδία του δημοτικού σχολείου Ζυγού αφιερώνοντάς το στον συνθέτη  Μίκη Θεοδωράκη .
Αφού καλωσόρισε τους Παραβρισκόμενους ο διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Δόμβρος,αναγνώστηκε το βιογραφικό του συνθέτη, και εναλλασσόταν η αφήγηση των δασκάλων Παππά Άννας και Αντώνη Βαγενά με τραγούδια από την μαθητική χορωδία.
Τα τραγούδια που ακούστηκαν είναι :
Μαργαρίτα Μαγιοπούλα
Άρνηση
Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
Βρέχει στην φτωχογειτονιά
Κοιμήσου αγγελούδι μου
Χρυσοπράσινο φύλλο
Έχω μια αγάπη
Το ψωμί είναι στο τραπέζι
Αν θυμηθείς το όνειρο μου
Το τραγούδι της ξενιτιάς
Η μπαλάντα του Αντρίκου
Στρώσε το στρώμα σου για δυο
Ενορχήστρωση – πλήκτρα ο καταπληκτικός Σεμερτζίδης Γεώργιος.
Η ατμόσφαιρα θετικά φορτισμένη το χειροκρότημα δυνατό,στιγμές συγκινητικές,δεν είναι λίγο να ακούς από παιδιά τραγούδια του συνθέτη  που μας αγγίζουν όλους.

Εμείς τους ευχόμαστε πάντα ανάλογες επιτυχίες στις εκδηλώσεις που κάνουν.                                                                                                    

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ''Η/Υ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ '' ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΥΓΟΥ

imerida

imerida
Την τετάρτη 25 Νοεμβρίου 6μμ ο σύλλογος διδασκόντων του δημοτικού σχολείου Ζυγού και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων διοργάνωσαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ημερίδα με θέμα ‘’Ηλεκτρονικός υπολογιστής,από την χρήση στην κατάχρηση ‘’.
Μετά το καλωσόρισμα των παραβρισκόμενων από τον διευθυντή του σχολείου Ιωάννη Δόμβρο,η σχολική σύμβουλος της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας,κυρία Χατζηνικολάου Σοφία προλόγισε την εκδήλωση,ομιλητές ηταν ο Ζαϊμίδης Ευριπίδης που είναι προϊστάμενος πληροφορικής ΠΕ Καβάλας και τον κύριος Γουλιανός Αλέξανδρος ψυχίατρος νευρολόγος.
Οι πληροφορίες που μας έδωσαν πραγματικά πολλή χρήσιμες πχ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-''Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ''

phoca thumb l paidikess 14 Ένα συγκινητικό μάθημα από ήρωες εκπαιδευτικούς, που δεν έγραψε ποτέ η ιστορία...

Στην καρδιά της Κατοχής άρχισαν τα συσσίτεια του Ερυθρού Σταυρού στα σχολεία, αφού τα παιδιά υπέφεραν από υποσιτισμό και πέθαιναν κατά χιλιάδες. Η διανομή του συσσιτίου ήταν και ένα επιπλέον κίνητρο για την παρουσία στο σχολείο, καθώς όποιος έλειπε έχανε τη μερίδα του και συχνά, αυτό σήμαινε ότι την έχανε και η οικογένειά του. Το μενού ήταν φτωχό και τις περισσότερες ημέρες το ίδιο. Όταν υπήρχε κάτι διαφορετικό ή κάτι επιπλέον, η μέρα γινόταν ξεχωριστή. Παρά τις κακουχίες η παιδική διάθεση για παιχνίδι δεν έλειπε, όπως μαρτυρά το απόσπασμα από το βιβλίο της Λότης Πέτροβιτς, «Ο καιρός της Σοκολάτας». Μια στάλα γλυκόζη ήταν πολυτέλεια για τα κοκκαλιάρικα παιδιά της κατοχής. Όμως, ήταν και αφορμή για σκανδαλιά από το πειραχτήρι της τάξης, που δεν εκτίμησε την αυτοθυσία της δασκάλας να μοιράσει το μερίδιό της στους μαθητές. Ο μικρός δεν τιμωρήθηκε, αλλά πήρε πικρό μάθημα. Ακολουθεί το απόσπασμα:

Διαβάστε Περισσότερα