Φεγγίτες: ο χρόνος τους «πάει» πολύ
Στα Διονύσια, την έκθεση που έγινε στο Ζάππειο, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου, δοκίμασα πολλά κρασιά. Ειδικά το Σάββατο, που δοκίμαζα λευκά και ροζέ, τα πήγα πολύ καλά. Εφτασα τις επιδόσεις άλλων εποχών. Μεγάλες δόξες σας λέω. Ενα από τα κρασιά που με εξέπληξαν ευχάριστα ήταν οι
Φεγγίτες. Δεν θα σας γράψω για τον οινολόγο που κρύβεται πίσω από αυτά τα κρασιά, ούτε άλλες πληροφορίες που θα βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο αλλά και στην ιστοσελίδα του οινοποείου . Θα σας πω μόνο ότι είναι ένα blend Sauvignon Blanc & Ασύρτικου και ότι πρόκειται για ένα κρασί που το πέρασμα του χρόνου το ευνοεί. Θα έλεγα σχεδόν πως ο χρόνος του χαρίζεται. Συνήθως τα λευκά κρασιά πίνονται νέα (υπάρχουν βεβαίως και εξαιρέσεις) και οξειδώνονται με την πάροδο του χρόνου. Χάνουν τα στοιχεία που τα κάνουν γοητευτικά. Ορισμένα μάλιστα από αυτά κακογερνάνε. Ωστόσο, υπάρχουν και λευκά κρασιά που ο χρόνος τα κάνει γοητευτικότερα, όπως οι Φεγγίτες. Στα Διονύσια δοκίμασα τρεις σοδείες, 2009, 2008 και 2007. Εντυπωσιάστηκα από την φρεσκάδα που είχαν οι Φεγγίτες 2007 και από την πολυπλοκότητα που είχαν οι Φεγγίτες 2008
Κρασί χωρίς άγχος για το χρόνο που περνάει. Σαν έναν άντρα που γκριζάρει και γίνεται γοητευτικότερος.
Γράφει η Κα Μαρία Δήμου:
Σχετικά με την Μαρία Δήμου
Είμαι μία Φυσικός (απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών) που αγάπησε το κρασί. Μετά τη Φυσική, παρακολούθησα μαθήματα οινολογίας (Τμήμα Οινολογίας, ΤΕΙ Αθηνών) και μετεκπαιδεύτηκα στη διοίκηση, στο μάρκετινγκ και στη γευσιγνωσία κρασιών (
OIV Master of Science in Wine Management).