ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2, 11:00, ΠΛ. ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ

Home » ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2, 11:00, ΠΛ. ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ
2892

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2, 11:00, ΠΛ. ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Να φύγουν κυβέρνηση – τρόικα

Για την πολιτική, κοινωνική, οικονομική διέξοδο της χώρας

Η ζωή των ανέργων και των εργαζομένων είναι πλέον απελπιστική. Άγχος. Καθημερινή ανασφάλεια. Αγώνας για επιβίωση. Τι να πρωτοπληρώσεις με ένα επίδομα ή ένα κουτσουρεμένο μισθό;

O οποίος τελειώνει πολύ πριν βγει ο μήνας; Λουκέτα, απολύσεις, ανεργία. Μισές μέρες δουλειάς, μισός μισθός. Εκ περιτροπής εργασία. Βάρβαρα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες. Οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται. Μας γυρνάνε έναν αιώνα πίσω. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, λέγοντας YES σε ότι η τρόικα προστάζει συνταγματοποιεί το «δικαίωμα» του εργοδότη στην απόλυση, την ανεργία, στο να μη δίνεται αποζημίωση, στους μισούς μισθούς των 590 ευρώ. Τίποτε για τους εργαζόμενους, τα πάντα για τους εργοδότες. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ο μισθός γίνεται πλέον ατομική υπόθεση. Νομοθετούν υπέρ της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα» εργασίας. Υπόσχεται προγράμματα «ανακούφισης» των ανέργων. «Μπισκοτάκια» (όπως τα αποκαλούν) απασχόλησης έναντι του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος όλων στην εργασία. Το νέο πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας υπόσχεται ένα πολύ φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό στους μεγαλοεργοδότες που διψάνε για μεγαλύτερα κέρδη. Θέλουν να φτιάξουν ένα νέο μοντέλο ανεργο-εργαζόμενου, υποαπασχολούμενου, υποαμοιβόμενου. Χωρίς δικαιώματα. Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς ζωή.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την οικονομική εξόντωση των ανέργων και των εργαζομένων. Για την βαρβαρότητα στην οποία καταδικάζει τον λαό και ειδικά τη νέα γενιά, που της κλέβει το μέλλον. Είναι υπόλογη για τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που μας βυθίζουν κάθε μέρα και περισσότερο στην ύφεση και στην φτώχεια. Κυβέρνηση και τρόικα δεν θα σταματήσουν κάθε μέρα και κάθε μήνα θα μας ανακοινώνουν ακόμη χειρότερα, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, χρειάζεται αυτή η κυβέρνηση άμεσα να απομακρυνθεί.

Η Γενική Απεργία της Τετάρτης είναι μια σημαντική ευκαιρία να ενωθούν άνεργοι και εργαζόμενοι σε ένα κοινό μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος στη δουλειά, στο μισθό, στην ασφάλιση, τη σύνταξη. Η Γενική Απεργία να γίνει μια μεγάλη ενότητα ανθρώπων, αγώνων, δυνάμεων, κινημάτων, όλων όσων πλήττονται από την άγρια λιτότητα και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα σε ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο, που θα διώξει την κυβέρνηση και τα τροϊκανά αφεντικά της. Ένα μεγάλο μέτωπο που θα επιβάλλει μια πολιτική, κοινωνική και οικονομική διέξοδο για τη χώρα και τη κοινωνία. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Τυνησίας και της Αιγύπτου. Οι εξεγέρσεις εκεί δείχνουν το δρόμο. Ένας μεγάλος λαικός ξεσηκωμός που θα επιβάλει μια διαφορετική πορεία για τη χώρα και την κοινωνία, που θα φέρει ανάπτυξη, δουλειές, δικαιώματα για όλους είναι δυνατή και στην Ελλάδα.

Παρακαλώ για τη δημοσίευση του ακόλουθου Δ.Τ. για την Γενική απεργία της Τετάρτης. Ευχαριστώ Πάνος Λεονταράκης
Πρωτοβουλία ανέργων-εργαζομένων ΔΙΚΑΙΩMA
Πηγη www.dikaioma.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top