ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ALPHA BANK ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Home » ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ALPHA BANK ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
food image6

Καταδίκη για τους ληστές της Alpha Bank

Σε κάθειρξη επτά ετών και δύο μηνών καταδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο Θράκης ο πρωταθλητής της πάλης Κ.Χ. από το N.Ζυγός του Δήμου Καβάλας, ο οποίος κατηγορούνταν για τη διάπραξη τεσσάρων ληστειών σε τράπεζες της Καβάλας και της Δράμας.

Μαζί του καταδικάστηκε και ο Ε.Μ., συνεργός του στις ληστείες, με ποινή κάθειρξης 11 μηνών συνολικά.

Οι δύο δράστες πραγματοποίησαν ισάριθμες ένοπλες ληστείες στην Εθνική Τράπεζα στη Δράμα και στην Αlpha Bank στην Καβάλα. Στις ληστείες φορούσαν κουκούλες και κράνη μοτοσικλέτας, κρατούσαν καραμπίνα και όπλο και δρούσαν σχεδόν πανομοιότυπα, εισβάλλοντας στις τράπεζες και αποσπώντας χρηματικά ποσά από το ταμείο αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Έπειτα από πεντάωρη ακροαματική διαδικασία, στην οποία κατέθεσε ως μάρτυρας και ο ολυμπιονίκης της πάλης, Κώστας Θάνος, το δικαστήριο επέβαλε στον πρώτο κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 7 ετών και δύο μηνών για τις ληστείες, την παράνομη οπλοφορία και τις κλοπές και στο δεύτερο 7 μηνών κάθειρξη και τεσσάρων μηνών για τα ίδια αδικήματα και επιπλέον για τη σωματική βλάβη σε βάρος υπαλλήλου της τράπεζας στην Καβάλα. Οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεσή τους δεν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Και οι δύο δράστες αποδέχτηκαν τη διάπραξη της μιας ληστείας στη Δράμα, στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, όπου πήραν 16.000 ευρώ, περίπου, σε νάιλον σακούλα.

Φεύγοντας χρησιμοποίησαν κλεμμένο Ι.Χ. και μηχανή, ενώ καταδιώχτηκαν με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν το Ι.Χ. που έπεσε σε χαράδρα, ενώ η σακούλα με τα χρήματα σκάλωσε στην πόρτα και αυτά διασκορπίστηκαν για να ανευρεθούν μετά, πλην 100 ευρώ και να παραδοθούν στην Τράπεζα. Οι δράστες διέφυγαν σε δασώδη περιοχή και εντοπίστηκαν από άτομο που ζούσε σε καλύβα που τους αναγνώρισε, ενώ η αστυνομία της Δράμας είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορουμένους για άλλες δύο ληστείες, αφού οι μάρτυρες δεν μπορούσαν να τους αναγνωρίσουν, αλλά δέχτηκε ότι τέλεσαν και την ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Αlpha Bank στην Καβάλα.

Πηγη http://k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=22069

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top