ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Άνοιξε η αυλαία για τον “Καλλικράτη” και στους τέσσερις Δήμους του πρώην Νομού Καβάλας

Προχθές πραγματοποιήθηκαν στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Θάσου και Νέστου οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών των προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών οικονομικών και ποιότητας ζωής. Αυτές ήταν οι πρώτες συνεδριάσεις των νεοσύστατων δημοτικών συμβουλίων, στο πλαίσιο του σχεδίου “Καλλικράτης”.
Η έλευση του 2011 σηματοδότησε και τυπικά την έναρξη της εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης, του σχεδίου “Καλλικράτης” όπως είναι γνωστό, με τις νέες ενοποιήσεις των Δήμων, την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση. Η επιτυχής υλοποίηση του σχεδίου αυτού είναι, όπως τόνισε ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, το μεγάλο “στοίχημα” που πρέπει να κερδίσουν οι τοπικοί άρχοντες που αναδείχτηκαν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του “Καλλικρατικού” Δήμου Καβάλας, την περασμένη Κυριακή, κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δείξουν πνεύμα ομοψυχίας και συνεργασίας, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του φιλόδοξου σχεδίου και των πολιτών.

Η αντιπολίτευση δεσμεύτηκε για εποικοδομητική κριτική

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεσμεύτηκαν ότι θα ασκήσουν εποικοδομητική κριτική στη διοίκηση, στηρίζοντας τις αποφάσεις που θα είναι για το καλό των δημοτών και του τόπου και καταψηφίζοντας εκείνες που θα θεωρούν αντίθετες προς το συλλογικό συμφέρον. “Θα υπάρξουν στιγμές που θα συμφωνήσουμε και στιγμές που θα διαφωνήσουμε, όμως εμείς θα συμβάλλουμε στο καλύτερο για τον τόπο”, δήλωσε ο Θόδωρος Καλλιοντζής, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. “Η συνεργασία είναι αναγκαία για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εύχομαι να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουμε πράξη στις συνεδριάσεις μας τις έννοιες της δημοκρατίας και της συναίνεσης”, επεσήμανε ο Στάθης Εριφυλλίδης, ενώ ο Βασίλης Λιόγκας δεσμεύτηκε ότι η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα ασκήσει στο έπακρο το έργο της με δημιουργικό τρόπο. Ο Άρης Βέρρος κάλεσε τη διοίκηση να δείξει τον καλύτερο εαυτό της και να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών και του τόπου. Αν είναι διεκδικητική, είπε, θα είμαστε στο πλευρό της.

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η Άννα Σπανδώνη

Στην πρώτη συνεδρίαση έγιναν οι καθιερωμένες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών. Πρόεδρος αναδείχτηκε η Άννα Σπανδώνη, η οποία επικράτησε, αρχικά, στην εσωτερική ψηφοφορία, μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, του συνυποψήφιου της Νίκου Κούτρα με 20 ψήφους έναντι 4, ενώ στη ψηφοφορία που έγινε στην ολομέλεια του σώματος έλαβε 26 ψήφους (σ.σ. στην καταμέτρηση βρέθηκαν και 14 λευκά). Αντιπρόεδρος εξελέγη η προτεινόμενη από τη μείζονα αντιπολίτευση, Στέλλα Παπαδοπούλου, η οποία έλαβε στην τρίτη ψηφοφορία 13 ψήφους (σ.σ. βρέθηκαν, ακόμα, 25 λευκά και 2 άκυρα ψηφοδέλτια). Στη θέση του γραμματέα εκλέχθηκε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, από το συνδυασμό του Άρη Βέρρου, με 29 ψήφους (σ.σ. καταμετρήθηκαν και 11 λευκά ψηφοδέλτια). “Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε. Θα υπηρετήσω τα καθήκοντα μου με ευπρέπεια, με δικαιοσύνη προς όλους τους συναδέλφους και με διάθεση υπεράσπισης των συμφερόντων τους”, είπε η Άννα Σπανδώνη αμέσως μετά την εκλογή της, ενώ κάλεσε όλες τις παρατάξεις να δείξουν σύνεση, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και να αποφύγουν τις στείρες αντιπαραθέσεις και τον καταγγελτικό λόγο. “Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και του Δήμου”, σημείωσε. Όσον αφορά τις επιτροπές εξελέγησαν οι εξής σύμβουλοι. Στην επιτροπή οικονομικών οι: Τάσος Κυριατζής (πρόεδρος), Παύλος Δεμερτζίδης, Κώστας Πεφάνης, Παντελής Γεωργιάδης, Λεωνίδας Παππάς, Κυριάκος Σταυρίδης, Νίκος Κιοσσές, Γιώργος Τσαλουχίδης, Ντίνος Κλειτσιώτης (τακτικά μέλη), με αναπληρωματικούς τους: Τάσο Σμυρλόγλου, Χριστόδουλο Μιχαλάκη, Στέλιο Σχοινάκη, Ιορδάνη Παπαντίδη και Δήμητρα Τσανάκα. Στην επιτροπή ποιότητας ζωής πρόεδρος εξελέγη ο Τάσος Χατζηαναστασίου, με τακτικά μέλη τους: Θόδωρο Μουριάδη, Σάββα Εμφιετζή, Αλεξάνδρα Τεκέογλου, Παναγιώτη Ακριτίδη, Κώστα Τσοχαταρίδη, Ιορδάνη Παπαντίδη, Δήμητρα Τσανάκα, Σάββα Πασχαλίδη και αναπληρωματικά τους: Νίκο Δημητριάδη, Ανέστη Δημητριάδη, Θεοδώρα Βαβαλέσκου, Ντίνο Κλειτσιώτη και Γιώργο Τσαλουχίδη.

Τα Τοπικά Συμβούλια

Προχθές το απόγευμα, επίσης, συγκροτήθηκαν σε σώμα τα Τοπικά Συμβούλια των τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Καβάλας. Το Τ.Σ. Καβάλας θα απαρτίζεται από τις και τους: Ευαγγελία Ασλανίδου-Δίνα (πρόεδρο), Κώστα Καπετάνιο (αντιπρόεδρο), Κώστα Ποδάρα, Θανάση Πατρόπουλο, Παύλο Χαβιαρόπουλο, Σοφία Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Δήμογλου, Τζανή Μαργαρίτη, Κρυσταλλία Βλαχοπούλου, Σοφία Θεοδωροπούλου, Μαρία Κλωνάρη, Ανθή Σπηλιοπούλου, Άννα Τσάλκου και Παναγιώτη Βελισσάρη. Το Τ.Σ. Κρηνίδων θα απαρτίζεται από τις και τους: Θανάση Κορκοτίδη (πρόεδρο), Συμέλα Χειμωνά (αντιπρόεδρο), Χαράλαμπο Πασχαλίδη, Κώστα Καλαϊτζίδη, Ανέστη Χατζησαββίδη. Το Τ.Σ. Νέας Καρβάλης θα απαρτίζεται από τις και τους: Κυριάκο Χριστοφορίδη (πρόεδρο), Νίκο Καρακεΐσογλου (αντιπρόεδρο), Μαρίνα Κωστένογλου, Καπλάνη Ιωσηφίδη και Νίκο Γκίκα. Τέλος, το Τ.Σ. Ζυγού θα απαρτίζεται από τις και τους: Αριστοτέλη Καραγιάννη (πρόεδρο), Παρασκευή Μαυρίδου-Μπαλίτση (αντιπρόεδρο), Ειρήνη Καμπάκη, Απόστολο Χρόνη και Παράσχο Κούγκουλα.

Οι δημαιρεσίες στους Δήμους Θάσου, Παγγαίου και Νέστου

Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους Δήμους του Περιφερειακού Διαμερίσματος Καβάλας. Στο Δήμο Θάσου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Δημήτρης Πιπίνης, αντιπρόεδρος ο Κώστας Μανίτσας και γραμματέας ο Σταύρος Αραπάκης. Στην επιτροπή οικονομικών εκλέχθηκαν οι: Θέμης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Κουτλής, Παναγιώτης Ραφτόπουλος, Αργύρης Αναγνωστούδης, Κώστας Μαντέχος και Χαρίκλεια Κυριατζίδου. Στην επιτροπή ποιότητας ζωής εξελέγησαν οι: Σωτήρης Μαλλιαρός, Γιώργος Πατές, Γιάννης Γεωργίου, Ξενοφών Πασχάλης, Νίκος Χρυσάφης και Σταύρος Αραπάκης. Στο Δήμο Παγγαίου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Γρηγόρης Τιμοσίδης, αντιπρόεδρος ο Στέργιος Κεχαγιάς και γραμματέας η Ρίτσα Καραγιαννίδου. Τα μέλη της επιτροπής οικονομικών είναι: Σταμάτης Ματσάγγος, Βασίλης Δαμιανίδης, Παναγιώτης Καζαντζίδης, Μαρία Τσίλογλου, Ανδρέας Καλλινικίδης, Φίλιππος Αναστασιάδης, Γιώργος Καλλινικίδης και Γιάννης Φιλόσογλου. Στην επιτροπή ποιότητας ζωής εξελέγησαν οι: Σοφία Πακαταρίδου, Μπάμπης Κετικίδης, Τάκης Ηλιάδης, Βαγγέλης Κεσογλίδης, Ηρακλής Φιλινκαρίδης, Κώστας Γάκης, Θανάσης Νέζας και Χρήστος Πριονίδης. Στο Δήμο Νέστου, τέλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναδείχτηκε ο Βασίλης Ιορδανίδης, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τσακαλίδης και γραμματέας ο Λουκάς Πολίτης. Στην επιτροπή οικονομικών εξελέγησαν οι: Γαζγαλίδης, Πολίτης, Μερσίνογλου-Δομινάρη, Χρυσαλίδης, Τσομπανόπουλος, Γκιόγκης. Στην επιτροπή ποιότητας ζωής εκλέχθηκαν οι: Σαμίδου, Καμπούρης, Λεπίδας, Αφεντούλης, Τσομπανόπουλος και Παπαθεοδώρου.

Πηγη www.k-tipos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top