ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Home » ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Απεργία!

Ακόμα μια απεργιακή κινητοποίηση παρέλυσε το κέντρο της Καβάλας. Ο κόσμος συνωστίσθηκε κατά χιλιάδες στα στενά γύρω από τις 2 πλατείες

για να ακούσει τους ομιλητές που με περισσή παρρησία κατακεραύνωσαν το υπάρχον πολιτικό και οικονομικό μοντέλο, και επικεντρώθηκαν στην πρόταση εφικτών λύσεων για τον απλό κόσμο που ζει δύσκολες ώρες στις υπάρχουσες συγκυρίες. Όμως παρά την απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει, χιλιάδες εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματα τους, το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους, με υψωμένα, γροθιές και ηθικό, στο δρόμο της πάλης και του αγώνα!

Ναι, καλά… κι ύστερα ξύπνησα…

Το ΠΑΜΕ είχε μιαν αξιοπρεπή συγκέντρωση, η πλατεία Καπνεργάτη Read More

συμπαθητική, πάντα με γνώμονα τα τελευταία χρόνια. Στις ομιλίες δεν θέλω να αναφερθώ, θα το κάνω όταν πραγματικά κάποιος θα έχει να πει κάτι σ’ αυτές εκτός από τα στείρα που ακούμε σε κάθε ευκαιρία. Η διαδρομή της πορείας ήταν η “πεπατημένη“…

3 χαρακτηριστικά μπορώ να αναφέρω, τα δύο ελπιδοφόρα:

Δεν ξέρω αν έτυχε απλά, ή αν ήταν κανονισμένο, πάντως την ώρα που η πορεία του Καπνεργάτη έφτανε στην πλατεία, ξεκινούσε η πορεία του ΠΑΜΕ, το αποτέλεσμα ήταν οι δύο πορείες να ενωθούν, κάτι που είχε πολλά χρόνια να γίνει και να μοιάζει λίγο με κανονική πορεία που συμμετέχει κόσμος, κι όχι σαν ομάδα μπάσκετ (άντε ποδοσφαίρου).

DSCF9977 Μετά το τέλος της πορείας κόσμος (50+ άτομα) παρέμεινε στην πλατεία Καπνεργάτη, πραγματοποιώντας μια ανοικτή γενική συνέλευση στην οποία τοποθετήθηκαν και απλοί άνθρωποι, δίνοντας το έναυσμα για συνέχιση του αγώνα, κυρίως ενάντια στην αποχαύνωση!

Κι ένα απογοητευτικό: Στην σημερινή απεργία συμμετείχε (μια εικόνα, χίλιες λέξεις->) και το Εργατικό Κέντρο… Μόνο με πανώ και κάλεσμα μπροστά στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, στα οποία ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν.

Πηγη http://www.kavalacity.net/Αρθρολόγιο/Αρθρογραφία/Τόλης-Βουρβουτσιώτης/1671-Απεργία.html

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top