ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Home » ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
20juilxz20kao20xqfku
ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σε κοινή θέα για όλους τους πολίτες η ιστορία της πόλης

02.07.2010

Μπαίνοντας χθες στο Δημαρχείο Καβάλας αντικρίσαμε στην είσοδο μία ειδική ασφαλή προθήκη μέσα στην οποία υπήρχαν τοποθετημένες μία φωτογραφία και μία σειρά γραμματοσήμων.
Ο επικεφαλής της προσπάθειας για τη συγκέντρωση και την ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου της Καβάλας, Κώστας Παπακοσμάς, μας θύμισε ότι η οικογένεια Αστεριάδη είχε δωρίσει το 2007 στο Δήμο Καβάλας μία σειρά πρότυπων γραμματοσήμων που είχαν χρησιμοποιήσει οι ελληνικές αρχές το 1913, μετά την απελευθέρωση της πόλης. Έκτοτε αυτά τα γραμματόσημα παρέμειναν στο Δημοτικό Μουσείο Καβάλας, αλλά η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε ότι αυτός ο «θησαυρός» της Καβάλας θα πρέπει να εκτεθεί σε κοινή θέα για όλους τους πολίτες. Ένα από αυτά τα σημεία δεν θα μπορούσε παρά να είναι το Δημαρχιακό Μέγαρο. Είναι χαρακτηριστικό, πως η διοίκηση του Δήμου Καβάλας αποφάσισε δίπλα στη σπάνια σειρά των γραμματοσήμων να τοποθετήσει και τη φωτογραφία του 1913 με το διάγγελμα της απελευθέρωσης της πόλης που εξήγγειλε από το τότε Δικαστικό Μέγαρο ο πλωτάρχης Κριεζής.

Εντός των ημερών αναμένεται στον ίδιο χώρο να τοποθετηθούν και άλλες προθήκες. Πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η έκδοση του τόμου των ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στα σεμινάρια τοπικής ιστορίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τόμος, τον οποίο επιμελήθηκε ο Νίκος Ρουδομέτωφ, είναι έτοιμος και αναμένεται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Πηγη www.k-typos.gr

Πάνος Μεγαλομμάτης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top