ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΥΓΟΥ- ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Home » ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΥΓΟΥ- ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
zygos vivliothiki

Προς χωριανούς Γονεις και φίλους του χωριού μας,αλλά και για όλους αυτούς που συνηγορούν στο ότι η μόρφωση είναι  πάρα πολύ σημαντικό πράγμα στην ζωή ενός ανθρώπου,πόσο μάλλον ενός μικρού παιδιού.
Στο δημοτικό σχολείο του χωριού μας υπάρχει βιβλιοθήκη και έναν αξιόλογο αριθμό συγκραμάτων  που με τα χρόνια ανανεώνετε με νέα βιβλια κυρίως τώρα πλεον εγκεκριμένα από το υπουργείο παιδείας.
Η Σχολική Βιβλιοθήκη δέχεται  δωρεές βιβλίων (και χρημάτων-μέσω σχολικής επιτροπής) μόνο σε περιπτώσεις όπου το υλικό αυτό είναι σχετικό και σύμφωνο με τον προορισμό και το σκοπό της Σχολικής Βιβλιοθήκης και του σχολείου στο σύνολό του.
Βιβλίο ή άλλο υλικό που προσφέρεται αλλά θεωρείται ότι δεν εξυπηρετεί το σκοπό της βιβλιοθήκης δεν γίνεται δεκτό.
Υλικό προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό, λογοτεχνία μίσους κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού ή υλικό το οποίο προσβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις αξίες του Εκπαιδευτικού συστήματος δε γίνεται δεκτό.
Σε όσους ενδιαφέρονται να δείξουν την αγάπη τους  προς  τα παιδιά μας που είναι το μέλλον  της κοινωνίας μας,από αύριο κιόλας μπορούν κάνοντας δωρεά προς το δημοτικό σχολείο μας ένα βιβλίο.
Στο πλαίσιο της ανανέωσης της βιβλιοθήκης ο σύλλογος γονέων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείο μας προτείνουν την εξής λίστα:
Τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζα.
-<< Ο νταης του Σχολείου >> ,Μαρία Ρουσακη εκδόσεις Ψυχογιός.
-Σειρά βιβλίων : << Ο Φώκος νόμιζε ότι ήταν άρρωστος >>, << Ο Φώκος νόμιζε ότι μισούσε το σχολείο >>,<< Ο Φώκος νόμιζε ότι ήθελε να κοιμάται με παρέα >>,του Βαγγελη Ηλιόπουλου εκδόσεις Πατάκη .
-<< Ώστε εγώ είμαι παράξενος , ε! >> Συρμω  Μιχαήλ εκδώσεις Παπαδόπουλος.
Σειρά βιβλίων :<< παραμύθια η μήπως είναι αλήθεια ;>>(ενδεικτικά :<<Η παλέτα των συναισθημάτων >>, Ερα Μουλακη /<< Η Κυρά Δημοκρατία >>,Κωνσταντίνα Αρμενιακου/
<< Εγώ ένα αθώο ψεματάκι είπα >>, Αθανασία Αμπαριωτη/κ.α), εκδόσεις Κέδρος.
– Σειρά βιβλίων :<< Οι νεραΐδες μας μιλανε για την ευγνωμοσύνη >>,<< Οι νεραΐδες μας μιλανε για την αυτοεκτίμηση >>,<<  Οι νεραΐδες μας μιλανε για την κατανόηση >> κ.α, Αλιξ Καμπέρα ,εκδόσεις Μεταίχμιο.
-<< Το κάτι άλλο >>, Καθριν Κειβ & Κρις Ριντελ , Εκδόσεις Πατάκη .
-<< Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών >>, Γιώτα Κ.Αλεξανδρου ,εκδόσεις Susaeta.
-<< Ξέρω να λέω ΟΧΙ >>,Χριστίνα Ρασιδακη , εκδόσεις Πατάκη.
-<< έφτασε η εφηβεία ! >>, Μεριελα Κάστρο Εσπιν , εκδόσεις Σαββάλας.
-<<Παραμύθι χωρίς όνομα >>Πηνελόπη Δέλτα , εκδόσεις Εστία.
-<< Το καπλάνι της βιτρίνας >>, Αλκη Ζεη ,εκδόσεις Κέδρος.
-<< Το ψέμα >>,Ζωρζ  Σαρρή ,εκδόσεις Κέδρος.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top