ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Home » ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Εκατομμύρια ευρώ μετανάστευσαν σε χώρες του εξωτερικού

Πάμπλουτοι και μη, ακόμη και καλόγριες, έβγαλαν τα χρήματα τους σε τράπεζες του Εξωτερικού. «Δεν ξέρω αν τα φάγαμε μαζί, αλλά… «όλοι μαζί τα φύγαμε» δήλωσε στη Βουλή ο Π. Νικολούδης. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του ο Πρόεδρου της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές…

Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, αναφορικά με το κύμα φυγής ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό, υπό τον φόβο της πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας.

«Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι “όλοι μαζί τα φύγαμε”.

Και συνέχισε: “Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι”, είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Π. Νικολούδης, παρουσιάζοντας την ‘Εκθεση Πεπραγμένων του 2010 της Επιτροπής.

Ιδιαίτερα στο θέμα των πολιτικών επέμεινε, τονίζοντας πως, από τους ελέγχους της Επιτροπής, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως oι πιο ή πιο διεφθαρμένοι πολίτες είναι αυτοί που δεν επιδέχονται κανένα έλεγχο και μετέχουν σε off shore εταιρείες.
newsit

Πηγη http://www.trelokouneli.gr/2011/03/blog-post_6596.html

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top