ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Home » ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Εκατοντάδες οι προσκυνητές και φέτος στον Άγιο Γρηγόριο Νέας Καρβάλης

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, χοροστατούντων των μητροπολιτών Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, Ξάνθης και Λαγκαδά, κ.κ. Προκόπιου, Παντελεήμονα και Ιωάννη αντίστοιχα. Άρχισε η ετοιμασία του μουσείου του Αγίου, σε αίθουσα απέναντι από την εκκλησία.
Κατά εκατοντάδες συνέρρευσαν και φέτος στη Νέα Καρβάλη οι πιστοί από την Καβάλα, τις γύρω περιοχές, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, που φυλάσσεται στον ιερό ναό που φέρει το όνομα του Αγίου. Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου άρχισε από την περασμένη Κυριακή και κορυφώθηκε χθες με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας. Στις χθεσινές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Προκόπιος, Ξάνθης, κ. Παντελεήμων και Λαγκαδά, κ. Ιωάννης, καθώς και σύσσωμες οι τοπικές αρχές. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, γύρω στις 10:30 το πρωί, άρχισε η περιφορά της εικόνας του Αγίου γύρω από την εκκλησία, με τη συμμετοχή των αρχών και πλήθους πιστών, που αψήφησαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Μουσείο με εικόνες και κειμήλια του Αγίου Γρηγορίου

Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι έπειτα από πολλά χρόνια προετοιμασίας και την ολοκλήρωση της μελέτης, άρχισε να στήνεται το μουσείο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη. Σε μία αίθουσα 130 τετραγωνικών μέτρων, δίπλα από την αίθουσα τελετών της εκκλησίας, τα μέλη της επιτροπής του ιερού προσκυνήματος θα τοποθετήσουν, με βάση τη μουσειολογική μελέτη που έγινε, εικόνες και κειμήλια που έχουν σχέση με τον Άγιο. Το μουσείο θα λειτουργεί όλο το χρόνο, ως πόλος έλξης επισκεπτών και μοχλός ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.

Πηγη www.k-tipos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top