ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΣΜΟΥ ”ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ”ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΣΜΟΥ ”ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ”ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ενεργοποίηση θεσμού “Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης” στο Δήμο Καβάλας .

Πηγη www.kavala.gov.gr

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας (www.kavala.gov.gr) η προκήρυξη για την πλήρωση μιας θέσης «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» στο Δήμο Καβάλας.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με πρωτοκολλημένη δήλωση, που κατατίθεται στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, την 21η Φεβρουαρίου 2011.

Για την καλύτερη, όμως, διεκπεραίωση της διαδικασίας και ενημέρωση των μελών του Σώματος, οι δηλώσεις συνοδευμένες από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, μπορούν να κατατίθενται και στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 έως και την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011,(ώρες 08:00 – 14:30),

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Συνηγόρου του Πολίτη. Σε δήμους με πάνω από 20.000 κατοίκους το Δημοτικό Συμβούλιο θα επιλέγει, μετά από προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Δήμου, ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας ως Συμπαραστάτη του Δημότη. Η θητεία του θα είναι ίδια με τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Συμπαραστάτης θα εκλέγεται δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο «Καλλικράτης».

Ο Συμπαραστάτης θα λειτουργεί ως άμεσος εκπρόσωπος του πολίτη στο Δημαρχείο. Θα δέχεται τις καταγγελίες των πολιτών για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου και θα είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα ημερών στους ενδιαφερόμενους. Επίσης, ο Συμπαραστάτης θα έχει την πλήρη συμπαράσταση των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αυτές.

Τέλος, ο Συμπαραστάτης του Δημότη θα συντάσσει ετήσια έκθεση την οποία θα παρουσιάζει ο ίδιος σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής. Ο Συμπαραστάτης θα διατυπώνει, επίσης, προτάσεις για τη βελτίωση της δημοτικής διοίκησης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top