ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ Δ.ΤΣΑΝΑΚΑ – ΘΕΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ….ΝΙΤΡΙΚΑ

Home » ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ Δ.ΤΣΑΝΑΚΑ – ΘΕΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ….ΝΙΤΡΙΚΑ
P5264809

Τελευταία φορά που μιλήσαμε με την Δήμαρχο Καβάλας κυρία Δήμητρα Τσανάκα ήταν στης 24 Νοεμβρίου του 2014,τότε λάβαμε την υπόσχεση ότι σε δυο-τρεις μήνες το πολύ το πρόβλημα που έχουμε με τα νιτρικά στο δίκτυο ύδρευσης ΘΑ σταματήσει να υπάρχει.
Αυτό το ΘΑ ήταν που μας ανησύχησε γιατί 6 μήνες μετά δεν είδαμε να έχει γίνει κάτι.
Ανησυχήσαμε πιο πολλή όταν μάθαμε ότι μια πρόσφατη εξέταση του νερού που έκανε ιδιώτης βρήκε τα νιτρικά στο νερό ανεβασμένα επικίνδυνα.
Θελήσαμε οι τρεις πρόεδροι των συλλόγων,φυσιολατρικού,ποντιακού και των γονέων και κηδεμόνων να πάρουμε επίσημη απάντηση και για αυτόν τον λόγο συναντηθήκαμε με την δήμαρχο του τόπου μας Δ.Τσανάκα να μας ενημερώσει για την πρόοδο των εργασιών που μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο δήμος.

Μεταφέραμε τα ερωτήματα  των κατοίκων και την δυσαρέσκεια τους για την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει,για την μη τήρηση των μέτρων που υποσχέθηκε η ίδια  πριν 6 μήνες.
Μας είπε ότι έχουν αγοραστεί κάποια φίλτρα αλλά δεν έχουν σταλεί από την εταιρία,ότι κοιτούν και άλλες λύσεις,ότι πρέπει και εμείς να κάνουμε διαχείριση των λιπασμάτων που πέφτουν στον κάμπο και άλλα πολλά πάνω στο θέμα των νιτρικών.
Επικοινώνησε μπροστά μας  με τον κύριο Καζανίδη και του είπε να δει και την γεώτρηση που βρίσκετε κοντά στον οικισμό,γιατί τα φίλτρα είναι προσωρινή λύση και όπως μας είπε θα τα βάλει ο δήμος για καθαρά ψυχολογικούς λόγους,όμως πρέπει να βρούμε άμεσα και την μόνιμη λύση.
Πήραμε πάλι την υπόσχεση ότι θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα στο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί όλους τους συγχωριανούς μας.
Στο τέλος της συνάντησης  μας,μας υποσχέθηκε ότι  σε λίγους μήνες που θα ξανασυναντηθούμε το πρόβλημα με τα νιτρικά στο πόσιμο νερό δεν θα υπάρχει.

Στο τραπέζι μπήκε αν δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη,η προοπτική των κινητοποιήσεων αυτή την φορά κάτω στην πόλη της Καβάλας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top