ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
pista20nea20karvali

Ετοιμάζονται για νέα αποχή οι εκπαιδευτές οδήγησης στο Νομό Καβάλας;

Χθες το πρωί, συναντήθηκαν με το νέο αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, τον οποίο ενημέρωσαν για το πρόβλημα που υπάρχει στη διεξαγωγή της πρακτικής δοκιμασίας στο κέντρο εξέτασης και εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών στη Νέα Καρβάλη.
Σε νέα αποχή από τις πρακτικές εξετάσεις προσανατολίζονται οι εκπαιδευτές των υποψήφιων οδηγών στο Νομό Καβάλας, εάν εφαρμοστεί, από το νέο έτος, η εντολή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να διεξάγεται η πρακτική δοκιμασία των υποψήφιων οδηγών στο κέντρο εξέτασης και εκπαίδευσης (πίστα), χωρίς την παρουσία τους μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα. Εντολή που εφαρμόζεται στα άλλα δύο καινούργια κέντρα, που κατασκευάστηκαν στους Νομούς Δράμας και Σερρών.

Δεν μπαίνουν στην πίστα, αν δεν τροποποιηθεί το άρθρο 99 του Κ.Ο.Κ.

Η πλειοψηφία των εκπαιδευτών στο Νομό Καβάλας αντιμετώπισε με προβληματισμό την απόφαση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Νομαρχίας, να διακόψει την περίοδο της παράτασης που δόθηκε το περασμένο καλοκαίρι και να εναρμονιστεί με τη λειτουργία των κέντρων στους γειτονικούς Νομούς της Δράμας και των Σερρών. Οι περισσότεροι “δάσκαλοι” οδήγησης δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν στην πίστα, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους να εξαιρεθούν από το άρθρο 99 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, απαγορεύεται η παραχώρηση οχήματος για οδήγηση, σε άτομα που δεν έχουν την απαιτούμενη από το νόμο προϋπόθεση, δηλαδή άδεια οδήγησης. Στους παραβάτες επιβάλλεται ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες. Οι εκπαιδευτές οδήγησης ισχυρίζονται ότι παραχωρώντας τα οχήματά τους στους υποψήφιους οδηγούς, που στερούνται άδειας οδήγησης, για να υποβληθούν στην πρακτική δοκιμασία μέσα στην πίστα, χωρίς να είναι οι ίδιοι (σ.σ. οι εκπαιδευτές) μέσα σ’ αυτά, κινδυνεύουν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αφού σε ενδεχόμενο ατύχημα θα θεωρηθούν παραβάτες του άρθρου 99 του Κ.Ο.Κ. Δεν θα είχαν αντίρρηση να διεξάγεται η πρακτική δοκιμασία σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου (σ.σ. χωρίς αυτούς μέσα στα εκπαιδευτικά οχήματα), αν γινόταν τροποποίηση του άρθρου 99 και εξαιρούνταν από αυτό οι σχολές οδηγών.

Επίσκεψη χθες το πρωί στο νέο αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά

Χθες το πρωί, αντιπροσωπεία μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των ιδιοκτητών σχολών οδηγών Νομού Καβάλας συναντήθηκε με το νέο αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά. Οι εκπαιδευτές οδήγησης έθεσαν στον αντιπεριφερειάρχη το αίτημα τους και του ζήτησαν να μεσολαβήσει ώστε να ρυθμιστεί το πρόβλημα. Εκείνος υποσχέθηκε ότι, μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του από την 1η Ιανουαρίου 2011, θα συνεργαστεί με το διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών του Περιφερειακού Διαμερίσματος, πλέον, Καβάλας, με σκοπό να βρούνε μία λύση. Υπενθυμίζουμε, ότι έως το τέλος του 2010, η πρακτική εξέταση των υποψήφιων οδηγών θα γίνεται με το γνωστό σύστημα. Δηλαδή, στους δρόμους της πόλης της Καβάλας και σε μία ενότητα η πορεία και οι άλλες δοκιμασίες.

Πηγη www.k-tipos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top