19 ΜΑ’Ι’ΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΥΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Home » 19 ΜΑ’Ι’ΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΥΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
pontiakos sillogos genoktonia imera mnimis

Αδέλφια Πόντιοι, η σημερινή ημέρα είναι ημέρα λύπης, εθνικού πένθους για αυτό τον λόγο ο ποντιακός σύλλογος Ζυγού ο Υψηλάντης θα τελέσει μνημόσυνο στην μνήμη των προγόνων μας στον ιερό ναό του αποστόλου Θωμά στο χωριό μας.
Τα κόλλυβα για το μνημόσυνο παρασκευάστηκαν με πρωτοβουλία του Παπαγιώργη (Γεωργιάδη Γεώργιου) και του Καρακασίδη Αναστάσιου.
Εγώ θα πρότεινα να κατασκευαστή και ένα μνημείο για το οποίο έχουμε ετοιμάσει και το ανάλογο αρχιτεκτονικό σχέδιο νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να γίνει και αυτό στο χωριό μας.
Ο πιο κατάλληλος χώρος είναι κάτω από την εκκλησία δίπλα ακριβός στο μνημείο των πεσόντων εθελοντές για την ανέγερση υπάρχουν όμως χρειάζονται και λίγα χρήματα για την αγορά πρώτον υλών
Όσοι έχουν διάθεση να προσφέρουν μπορούν να μου στείλουν mail στο pahidisp@yahoo.gr για να δούμε ( τι ποσό μπορούμε να μαζέψουμε ) και πως θα το κατασκευάσουμε  πάντα σε συνεργασία βέβαια με τον ποντιακό σύλλογο.
Η ιστορία δεν πρέπει να λησμονηθεί από τα παιδιά και τα εγγόνια αυτής της σκληροτράχηλης ράτσας του Πόντου 94 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από εκείνη τη μαύρη ημέρα της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.
Οι Νεότουρκοι του σφαγέα Κεμάλ Μουσταφά, ασέλγησαν στο ιερό κορμί ενός πολιτισμού, που οι απαρχές του χάνονται στο βάθος των αιώνων(Βιντεο εδω).

Οι δικοί μας πολιτικοί 72 χρόνια έκλειναν τα αυτιά τους και τα μάτια στο αίτημα των ποντίων για την αναγνώριση της γενοκτονίας όλα αυτά μέχρι της 24 Φεβρουαρίου 1994 που με πρωτοβουλία του Κωστή Στεφανόπουλου (Πρόεδρου της δημοκρατίας)καθιερώθηκε η 19 Μαΐου ως μέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.
Το πρώτο βήμα έγινε το 1994 να δούμε το δεύτερο βήμα πότε θα γίνει που δεν άλλο από την αναγνώριση της γενοκτονίας και επίσημα από την ελληνική βουλή που 94 χρόνια εγκληματικά το αποφεύγουν.

 koluva gia tin genoktonia twn pontion

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top