ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.

Home » ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.

ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.

Συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης προς τα μέλη του ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος με το ξεκίνημα δικαστικών αγώνων για τους χιλιάδες υπερδανεισμένους εμπόρους που είναι απροστάτευτοι απέναντι στη λαίλαπα του υπερδανεισμό και στο… έλεος των τραπεζών σε ολόκληρη τη χώρα. Τη στιγμή που οι τζίροι τους «κατρακυλούν», με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, η αναλγησία της Πολιτείας τους εξαίρεσε αδικαιολόγητα από τη δυνατότητα συμμετοχής στο νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους καταδίκασε σε οικονομικό «στραγγαλισμό», αναφέρεται από τον σύλλογο.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Μπάμπης Περβανάς, η συνέπεια όλων αυτών είναι να δημιουργούνται τεράστια και ανεξέλεγκτα κοινωνικά προβλήματα, αφού εκτός από τον κίνδυνο μαζικών λουκέτων σε εμπορικές επιχειρήσεις, στην ανεργία θα οδηγηθεί ένας τεράστιος αριθμός εμποροϋπαλλήλων. «Όπως είναι σήμερα το νομοθετικό καθεστώς, για τους υπερδανεισμένους εμπόρους, δεν υπάρχει καμία ελπίδα, αφού και οι τράπεζες εξακολουθούν να δείχνουν κάθε άλλο παρά ανθρώπινο πρόσωπο, μας είπε ο κ. Περβανάς σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Για την προστασία αυτών των εμπόρων ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ξεκινάει άμεσα την κατάθεση ατομικών αγωγών σε βάρος τραπεζών, ώστε να δοθεί από τα δικαστήρια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα υπερδανεισμού τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως οι δανειολήπτες δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα».
Η πρωτοβουλία αυτή ήδη έτυχε μιας πρώτης θετικής αντιμετώπισης από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αφού ο πρόεδρός του έχει δηλώσει ότι θα σταθεί αρωγός στον αγώνα του συλλόγου, ενώ καλεί και τους υπόλοιπους εμπορικούς συλλόγους της χώρας να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Ακόμη καλούνται όλοι οι υπερδανεισμένοι έμποροι να στρατευθούν κάτω από την ομπρέλα του συλλόγου, για να διεκδικήσουν από κοινού, μέσω δικαστικών αγώνων, την εξεύρεση λύσης στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν.
Στην Καβάλα το παράρτημα του συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος λειτουργεί στην οδό Φιλελλήνων 13, με υπεύθυνη την Μαρία Περβανά και νομικό σύμβουλο τον δικηγόρο Γιώργο Γραμμένο. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο του γραφείου της Καβάλας 2510-836705 από τις 9 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και στο τηλέφωνο της Θεσσαλονίκης 2310-522126 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Πηγη  http://makliolios.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top