ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Home » ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
image1
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Χωρίς προβλήματα η πρώτη ημέρα της μετεγκατάστασης

03.07.2010

Χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη ημέρα της μετεγκατάστασης στο καινούργιο Νοσοκομείο Καβάλας, που άρχισε χθες από το κάτω κτίριο, που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη ημέρα της μετεγκατάστασης στο καινούργιο Νοσοκομείο Καβάλας, που άρχισε χθες από το κτίριο που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Από πολύ νωρίς το πρωί, τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου και ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), άρχισαν να μεταφέρουν στο καινούργιο κτίριο τους ασθενείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν μόνοι τους. Κάποιοι άλλοι ασθενείς μεταφέρθηκαν με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των συγγενών τους, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκαν εξιτήρια. Συνολικά, μεταφέρθηκαν 23 άτομα για να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους στα δωμάτια του καινούργιου Νοσοκομείου. Παράλληλα με τη μεταφορά των ασθενών, συνεχίστηκε η μεταφορά του μηχανολογικού και του άλλου εξοπλισμού των Κλινικών του παλιού κτιρίου. Όπως ήταν φυσιολογικό, υπήρχε αρκετή κινητικότητα τόσο μέσα, όσο και έξω από το καινούργιο Νοσοκομείο, αφού προσωπικό και ασθενείς προσπαθούσαν να τακτοποιηθούν στους καινούργιους χώρους. Εκτός από το Ε.Κ.Α.Β., στη μετακόμιση βοήθησαν σημαντικά, ακόμα, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Τμήμα Νοσηλευτών και «Σαμαρειτών».

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλο το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, του Νοσοκομείου, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα. Η επιτυχία του εξαρτάται από όλους μας», δήλωσε στον «Κ.Τ.» ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Σάββας Κοσμίδης, ο οποίος συντόνιζε την μετεγκατάσταση. «Σήμερα (σ.σ. χθες), πρώτη ημέρα της μετεγκατάστασης, όλα πήγαν καλά. Εκτιμώ ότι έως την Τρίτη, θα έχουν τακτοποιηθεί οι πάντες και τα πάντα, ώστε το καινούργιο Νοσοκομείο να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο εφημερίας», πρόσθεσε. Να σημειώσουμε, ότι στο χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της μετεγκατάστασης από το παλιό στο καινούργιο Νοσοκομείο, θα λειτουργεί ως Νοσοκομείο εφημερίας το πρώην Σανατόριο. Αφού αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία στο καινούργιο Νοσοκομείο, θ’ αρχίσει η διαδικασία της μετεγκατάστασης των Κλινικών από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Σανατόριου. Στόχος της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι, να γίνει η μετεγκατάσταση με ασφάλεια, πάνω απ’ όλα, αλλά και να μη διαρκέσει πολλές ημέρες, έτσι ώστε να χρειαστεί μικρότερο χρονικό διάστημα για την ομαλοποίηση της κατάστασης στο καινούργιο κτίριο. Πηγη www.k-typos.gr

Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top