ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ

Home » ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ
xeimwnas sto hwrio 2

Στο χωριό μας ο χειμώνας έρχεται γρήγορα και είναι βαρύς. «Από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι» λένε οι συχωριανοί μας, που γνωρίζουν καλά τα τερτίπια του καιρού.Ο χειμώνας φτάνει γρήγορα και οι δουλειές είναι πολλές,και πρέπει η κάθε μια να γίνει στον καιρό της,ανάμεσα στις τόσες άλλες, όπως , τα ποτίσματα  o θερισμός, το αλώνισμα o τρύγος, μαζι με αυτες συμπεριλαμβάνεται και το μάζεμα των ξύλων για τον χειμώνα. .
Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα των κατοίκων, γιατί το Δασαρχείο όλο και μικραίνει την περιοχή κοπής ξύλων,και κάθε χρόνο απειλή ότι δεν θα δωσει άδεια για κοπή με την δικαιολογία ότι κάποιοι κόβουν παραπάνω από αυτό που τους επιτρέπεται,ο χειμώνας όμως δεν αστειεύεται χωρίς ξύλα το σπίτι δεν περνάει.
Ακούσαμε ότι επί εποχής προεδρίας Συναρη για να φυτευτεί το πευκοδάσος έγινε μια συμφωνία με το δασαρχείο να κόβουν xeimwnas sto hwrio 1εφόρου ζωής στην γύρω περιοχή μέχρι το Τσάλτα αυτό δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια αλλά αξίζει να το ψάξουμε.
Οι νοικοκυρές κάνουν τις ετοιμασίες τους για το χειμώνα έχουν αποθηκεύσει τα αλεύρια τους τραχανάδες τους τα πλιγούρια τα κορκότα τους τα τουρσιά τις σάλτσες τους με όλα αυτά ο χειμώνας περνά όμορφα τα δύσκολα χρόνια που ζούμε καλό χειμώνα λοιπόν σε όλους μας….

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top