ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΙ… ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Home » ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΙ… ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.
Kntadoroi se panagia 01

Με μια συγκέντρωση που θα την ζήλευαν πολλοί πολιτευάμενοι για να θυμηθούμε και τον Μαυρολυαλούρο, ξεκίνησαν την πρώτη τους βόλτα για το 2012 οι Κανταδόροι της Καβάλας. Η όμορφη αυτή παρέα που ξεκίνησε πέρσι την 1η Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι πέρασαν σχεδόν από τους δρόμους όλης της πόλης, τραγουδώντας και περνώντας θαυμάσια, ξεκίνησαν και για φέτος τις εμφανίσεις τους. Μάλιστα η χάρη τους πέρσι έφτασε μέχρι τη Νέα Ηρακλείτσα. Μετά το διάλλειμα του χειμώνα έδειξαν πως φέτος θα είναι σίγουρα περισσότεροι και οι πρωταγωνιστές της νυχτερινής καβάλας.
Έτσι την περασμένη Παρασκευή το βράδυ πραγματοποίησαν την πρώτη τους καντάδα στην Παλιά Πόλη, στα σοκάκια της Παναγίας. Το ραντεβού ήταν στο μνημείο του Αποστόλου Παύλου στον Άγιο Νικόλαο και λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ οι σχεδόν 100 (!) Κανταδόροι της Καβάλας, ξεκίνησαν τον ανήφορο από τα Τενεκετζήδικα, κάνοντας πράξη το σλόγκαν «Εκλογλές εσείς, Kntadoroi se panagia 02 καντάδα εμείς».
Εν χορδές και οργάνοις με την συνοδεία του ολόγιομου σχεδόν φεγγαριού, τα στενά δρομάκια της Παναγίας γέμισαν μουσική και μελωδίες. Πολλοί γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια και στα παράθυρά τους χειροκροτώντας τους κανταδόρους και ζητώντας τους να συνεχίσουν τις καντάδες.
Μαγική η στιγμή που ένας κάτοικος της Παναγίας, ο οποίος έχει διαμορφώσει τον κήπο του σπιτιού του σ’ έναν πανέμορφο χώρο, τον άνοιξε στους Κανταδόρους. Εκείνοι για να τον ευχαριστήσουν φυσικά του τραγούδησαν. Άλλη μια όμορφη στιγμή ήταν τα τραγούδια των Κανταδόρων μέσα στην Παλιά Μουσική με την απίστευτη ακουστική που διαθέτει.
Τα μπουζούκια του Κώστα και του Δημήτρη, η κιθάρα του Τόλη, ο μπαγλαμάς του Δημήτρη και οι φωνές όλων των συμμετεχόντων, μαζί με μέλη του συλλόγου της Παναγίας, έδεσαν απόλυτα με την μυσταγωγία του χώρου κι έδωσαν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Φυσικά απαραίτητη η στάση στο σπίτι του αείμνηστου Μανώλη Τσίμα και η αφιέρωση ενός τραγουδιού στον αξέχαστο Καβαλιώτη μουσικό.
Σταματήματα για τραγούδια είχαν οι κανταδόροι και στα ταβερνάκια της Παναγίας. Μάλιστα ο Βαγγέλης του Τεμπελχανείου προσέφερε τσιπουράκι, ενώ οι πελάτες του απόλαυαν τους κανταδόρους. Η βραδιά έκλεισε με τους Κανταδόρους να συγκεντρώνονται στο λιμάνι της Καβάλας μαζεύοντας γύρω τους αρκετούς περαστικούς, που σταμάτησαν για να τους δουν και να τους θαυμάσουν, συμμετέχοντας πολλές φορές και οι ίδιοι.  
Kntadoroi se panagia 03 Μια όμορφη και πετυχημένη αλήθεια μουσική βόλτα, η οποία μάλιστα έγινε χωρίς ιδιαίτερες προετοιμασίες, σπόνσορες και χορηγούς, βασιζόμενη μόνο στην πρωτοβουλία κάποιων που την σκέφτηκαν και στην ανταπόκριση του κόσμου που ζητάει απλά

πράγματα, έτσι για να περάσει ένα όμορφο βράδυ. Μια προσπάθεια που όπως διαβεβαίωσαν οι διοργανωτές θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι και σε άλλες γειτονιές, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται έγκαιρα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top