ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ-ΛΗΜΝΙΑ-ΒΟΥΝΟΧΩΡΙ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ

Home » ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ-ΛΗΜΝΙΑ-ΒΟΥΝΟΧΩΡΙ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ

Μένουν χωρίς νερό για μέρες στο Λυκόστομο, στη Λημνιά και στο Βουνοχώρι και διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της ΔΕΥΑ Φιλίππων

Μεγάλο πρόβλημα με τη ύδρευση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Λυκόστομου, όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού και το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της Λημνιάς και του Βουνοχωρίου, του Δήμου Φιλίππων.

Μεγάλο πρόβλημα με τη ύδρευση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Λυκόστομου, όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού και το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της Λημνιάς και του Βουνοχωρίου, του Δήμου Φιλίππων. Κάθε καλοκαίρι, μας είπαν, αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα, όταν χρειάζεται στον κάμπο να ποτίσουν οι αγρότες τα καλαμπόκια τους. Χθες, δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από τέσσερις κατοίκους του Λυκόστομου, και διαμαρτυρήθηκαν επειδή, παρά το ότι απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ Παναγ. Ιγνατιάδη, το πρόβλημά τους δεν λύθηκε. Αυτοί που διαμένουν κοντά στην δεξαμενή του Λυκόστομου, είναι οι πρώτοι που τους κόβεται η παροχή νερού. Κάποιοι είπαν ότι δεν έχουν νερό από την Τρίτη, ενώ άλλοι μίλησαν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι ίδιοι οι κάτοικοι παρακολουθούν τη στάθμη του νερού μέσα στη δεξαμενή και όταν το νερό αρχίζει να κατεβαίνει κάτω από το ένα μέτρο ειδοποιούν την ΔΕΥΑΦ να φέρει και να ρίξει νερό μέσα για να μην πάρει αέρα το δίκτυο και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα, μέχρι να γίνει η εξαέρωση.

Τηλεφωνήσαμε χθες το μεσημέρι στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ Παναγ. Ιγνατιάδη και ζητήσαμε να μας ενημερώσει για το πρόβλημα. Μας είπε, πως οι διακοπές νερού γίνονται λόγω των διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες γίνονται πολύ συχνά για εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτή τη φορά, μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος της Τρίτης, όταν επανήλθε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει βλάβη. Μας διαβεβαίωσε ότι την ώρα που μιλούσαμε το συνεργείο του ΔΕΥΑΦ βρισκόταν στο Λυκόστομο και προσπαθούσε να επισκευάσει τη βλάβη. Πάντως είπε, μέχρι νωρίς το απόγευμα στο χωριό θα έχουν νερό. Τηλεφωνήσαμε γύρω στις 8 το βράδυ, σε κάποιους κατοίκους, αλλά το νερό δεν είχε φτάσει στο Λυκόστομο. Ρωτήσαμε αν ήρθε συνεργείο και μας είπαν πως ήρθαν κάποιοι (χθες) το πρωί, είδαν την κατάσταση και έφυγαν χωρίς να επιστρέψουν. Νωρίς το απόγευμα ήρθε ένα βυτιοφόρο της Πυροσβεστικής για να ρίξει νερό στη δεξαμενή, αλλά οι κάτοικοι δεν τους επέτρεψαν να το ρίξουν, αφού δεν ήταν σίγουροι για την ποιότητα του νερού. Μοίρασαν δε στους κατοίκους και δυο εξάδες νερού σε κάθε οικογένεια, αλλά βέβαια με τόσο νερό, κανείς δεν μπορεί να πλυθεί, αλλά ούτε και να μαγειρέψει, γιατί δεν θα μπορούν να πλύνουν καν τα σκεύη, όπως μας είπαν.

Ο Αβραάμ Ανασταλίδης, μας δήλωσε ότι είναι υδραυλικός, δεν μένει στο χωριό, αλλά ήρθε να δει τους δικούς του και να μείνει λίγες μέρες. Υποχρεώνεται να φύγει από το Λυκόστομο, γιατί χωρίς νερό τίποτα δεν μπορεί να κάνει.

Νομίζουμε ότι ο Δήμαρχος Λάζαρος Τσαταλμπασίδης θα πρέπει να επιληφθεί του προβλήματος και να δώσει άμεσα λύση, που δεν θα είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη, με τη συνεργασία της ΔΕΥΑΦ και του Προέδρου της.
Πηγη www.k-typos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top