ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ

Home » ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ

Νικητής στο Δήμο Καβάλας ο Κωστής Σιμιτσής με 9 μονάδες διαφορά!

Με καταμετρημένα τα 152 από τα 152 εκλογικά τμήματα , ο Κωστής Σιμιτσής λαμβάνει 54,28 % και 15.897 ψήφους, ο Θόδωρος Καλλιοντζής 45,72% και 13.392 ψήφους,
με Γραμμένους Εκλογείς: 66.881-Ψηφίσαντες Εκλογείς: 32.068-Άκυρα Ψηφοδέλτια: 2.779-Έγκυρα Ψηφοδέλτια: 29.289

ΚΑΒΑΛΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ 2010 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: 15.897 (54,28%)
ΏΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟ: 13.392 (45,72%)

Οι πανηγυρισμοί από τους ψηφοφόρους του Κωστή Σιμιτσή και του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» ξεκίνησαν νωρίς, από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα στην εκλογική μάχη του Δήμου Καβάλας. Περίπου στις 10 μ.μ. ο Κωστής Σιμιτσής προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις ως δήμαρχος πλέον του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Μαζί του, εμφανώς ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, οι τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα, η σύζυγος του αλλά και τα παιδιά του.
Αρχικά ο κ. Σιμιτσής ευχαρίστησε σε όλους τους δημότες και δεσμεύτηκε ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Αυτό, ακόμα και σε εκείνους που δεν προσήλθαν στις κάλπες ενώ παράλληλα τόνισε «δεσμεύομαι να βοηθήσω εκείνους τους συμπολίτες μας που απείχαν από τις εκλογές, να έρθουν στον δρόμο της λαϊκής συμμετοχής για να μπορέσουμε να πετύχουμε όλοι μαζί όλες εκείνες τις τομές».
«Ο Καλλικράτης είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. όλες οι παρατάξεις είναι χρήσιμες. Ακολούθησα την οδό της συναίνεσης και των συνεργασιών Αυτό θα ακολουθήσω και στη συνέχεια. Πάνω πάντα στη λογική των συμφερόντων του λαού» τόνισε και πρόσθεσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ανοιχτή επιταγή. «Οι εποχές και οι στιγμές είναι κρίσιμες. Για εμένα είναι δεδομένο ότι αυτή η επιτυχία αντανακλά στο πρόσωπο μου αλλά και στους συνεργάτες μου. Είναι ώρα της κοινής ανάληψη ευθύνης απ’ όλους μας.» είπε.
Απαντώντας σχετικά με τα όσα δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Θεόδωρος Καλλιοντζής σχετικά με συνεργασίες λίγες μέρες πριν από τις εκλογές δήλωσε: «Ο ηττημένος μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό ότι μόνος του κανείς δεν μπορεί να υπερισχύσει. Σαφώς απαιτούνται ευρύτερες; κοινωνικές συμμαχίες. Δείξαμε με θάρρος, με συνέπεια και επιμονή ότι έχουμε σαφές πρόγραμμα με σαφείς στόχους σε ότι αφορά την υλοποίηση των σχεδίων που έχουμε για την πόλη. Τις δεσμεύσεις μας τις ασπάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του Καβαλιώτικου λαού. Δεν είμαστε μόνοι μας σ’ αυτή τη ζωή.»

Συνεχίζοντας και απαντώντας σε ερωτήσεις υπογράμμισε πως «σαφώς η κομματική στήριξη αποτελεί τη βάση, χωρίς να αποτελεί για πάντα την φυλακή των ιδεών μας. Είμαστε αυτοδιοικητικοί, επιμένουμε στην ανεξαρτησία της παράταξης μας. Ευχαρίστησε του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα όλους τους παράγοντες του δημόσιου πολιτικού βίου του τόπου μας. «Δηλώνω ότι είμαι υπερήφανος. Δεν στηρίχθηκα μόνο στο κόμμα, στηρίχθηκα στην κοινωνία, στον λαό, στους φορείς.».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τιμοσίδης τόνισε από την πλευρά του ότι οι πολίτες της Καβάλας είπαν ένα μεγάλο ‘’ναι’’, δίνοντας ξεκάθαρη νίκη. Είπαν ένα μεγάλο ‘’ναι’’ σε έναν κοινό σκοπό.
«Η πόλη της Καβάλας και οι Φίλιπποι έχουν προοπτική. Δεν ήρθαμε εδώ για να δηλώσουμε την κομματική μας ταυτότητα που άλλωστε είναι γνωστή, αλλά για να δηλώσουμε την στήριξη μας.
Ο Δημήτρης Παπουτσής είπε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη με μηνύματα προς όλους. «Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή χαράς. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε πως θα είμαστε αγωνιστικά παρόντες την επόμενη μέρα» σημείωσε.

Ο Σάββας Εμινίδης, επεσήμανε ότι αυτή η νίκη ανήκει σε όλους. «Είναι μια μάχη που είχε ένα αποτέλεσμα. Όχι λόγια αλλά πράξεις. Είμαστε δίπλα στον Κωστή Σιμιτσή χωρίς πολλά λόγια, για να προωθήσουμε μεγάλα αναπτυξιακά Πηγη www.kavalanet.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top