ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΙΤΡΙΚΩΝ

Home » ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΙΤΡΙΚΩΝ
NITRIKA 23-9

Το καλοκαίρι σιγά σιγά μας αποχαιρετά και μας αποχαιρετούν και οι μετρήσεις νιτρικών που είναι  πάνω από το επιτρεπτό όριο ποσοστού στο νερό μας.
Από την αρχή της άνοιξης με πρώτη δειγματοληψία 27-4  που ήταν 54,6 δηλαδή 5,4 πάνω από το όριο,και όλο το καλοκαίρι να το παρακολουθούμε  με 2 με 3 δειγματοληψίες το μήνα,που όλες σχεδόν έδειχναν τα νιτρικά  πάνω  από 55.
Με αυτά τα δεδομένα η κατάσταση δεν πάει άλλο,ο δήμος πρέπει να δράση άμεσα γιατί δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία των κατοίκων.
Όλα αυτά που συμβαίνουν στο χωριό μας έχουν φέρει αναστάτωση,αλλά και ενότητα στο τρόπο που θα  αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.
Από πλευράς δήμου να πούμε την αλήθεια εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουμε φάει πολύ παραμύθι για φίλτρα που έχουν αγοραστή από τον δήμο και το ζήτημα θα τέλειωνε σε δυο μήνες το πολύ και άλλες  επιστημονικής φαντασίας λύσεις.
Τα περισσότερα σπίτια πίνουν εμφιαλωμένο νερό που ανεβάζει  τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ακριβοπληρώνουμε ένα ακατάλληλο προς πόση νερό για να το έχουμε μόνο για τον κήπο και για το μπάνιο,και εκεί δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε αφού τα νιτρικά απορροφούνται από τον οργανισμό και ακόμα και  το βράσιμο δεν τα καταπολεμά.
Λίγο μας έχει καθησυχάσει η τελευταία εξέταση που έγινε 23-9 που δείχνει τα νιτρικά να έχουν κατέβει  στο 43.7.
Ρώτησα κάποιον σχετικό με όλα αυτά και μου είπε ότι η πολιτεία έπρεπε από 25 και πάνω να ψάχνει λύση για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, μαθαίνω από αλλού ότι όταν ξεκίνησε η γεώτρηση η τιμή στα νιτρικά ήταν ήδη 25.
Εμείς δεν ρίχνουμε την ευθύνη στην τωρινή διοίκηση του δήμου,αλλά από αυτούς θέλουμε άμεσα λύση και κουβέντες καθαρές και όχι κοροϊδία.
Μαθαίνω επίσης ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων που όλο και μεγαλώνει είναι έτοιμοι για μηνύσεις προς πάσα υπεύθυνο και στάση πληρωμών προς την ΔΕΥΑΚ,και μάλλον από ότι βλέπω μόνο έτσι θα βρούμε το δίκιο μας και άμεση  λύση στο τεράστιο πρόβλημα των νιτρικών.

Την εξέταση για τα νιτρικά την πήραμε από το http://protovouliafilippon.blogspot.gr/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top