”ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Home » ”ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

“Νοστιμιές από σπίτι” παρουσιάζει ο πολιτιστικός σύλλογος Φιλίππων

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Φιλίππων, παρουσιάζει ποικίλες πολιτιστικές δράσεις τα τελευταία 30 χρόνια. Στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλους πολιτιστικούς φορείς έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες συνεργασίες καθώς και συναντήσεις των συλλόγων που περιβάλουν τα τενάγη των Φιλίππων. Σαν εξέλιξη αυτών των εκδηλώσεων προετοιμάζει μια άλλη πρόταση. O σύλλογος σας προσκαλεί στην εκδήλωση-πρόταση με τίτλο «Νοστιμιές από σπίτι» που έχει στόχο να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από την παραδοσιακή κουζίνα και τους χορούς του κάθε τόπου.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν 20 πολιτιστικοί σύλλογοι από τις Κρηνίδες, Λυδία, Καλαμπάκι, Άγιο Αθανάσιο, Δοξάτο, Καλό Αγρό, Ελευθερούπολη, Κοκινόχωμα, Αντιφιλίππους, Αμισιανά, Αμυγδαλεώνα, Ζυγός, Δάτο και την πόλη της Καβάλας , στην προσπάθεια τους να φέρουν στην μνήμη αλλά και να ξαναπαρουσιάζουν στους παρευρισκόμενους, τις ξεχασμένες νοστιμιές που μαγείρευαν οι πρόγονοι μας, από τα διάφορα μέρη καταγωγής τους καθώς και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Οι συμμετέχοντες σύλλογοι θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες παραδοσιακής μαγειρικής. Κυρίως πιάτο, πίτα και γλυκό. Κριτές του διαγωνισμού θα είναι επαγγελματίες chef και ζαχαροπλάστες που συνεργάζονται με τη σχολή μαγειρικής la maison de gourmet. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι νοικοκυρές του χωριού των Φιλίππων. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης θα είναι η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο διατροφής, ο οποίος συμβάλλει ιδιαίτερα στην διατήρηση και προαγωγή της υγείας με παράλληλη ωφέλεια της εθνικής οικονομίας και διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Η θέση που καταλαμβάνει η χώρα μας, πανευρωπαϊκά, στην παιδική παχυσαρκία, με τα Ελληνόπουλα να είναι τα πιο υπέρβαρα παιδιά σε σχέση με τα συνομήλικα τους στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αύξηση των διατροφικών διαταραχών, όπως η νευρογενής ανορεξία και η νευρογενής βουλιμία. Η κα Μαρία Κολτσακίδου, διατροφολόγος θα παρουσιάσει εισήγηση στους παρευρισκόμενους για την σημαντικότητα της παραδοσιακής διατροφής και θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την διατροφή των παιδιών. Μαθητές δημοτικού σχολείου θα παίξουν και θα ετοιμάσουν κεράσματα γι τους καλεσμένους μαζί με την Γιαγιά Φρειδερίκη(κούκλα μεγάλου μεγέθους από κουκλοθέατρο) η οποία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.
Πηγη http://www.kavalawebnews.gr/culture/item/1908-νοστιμιές-από-σπίτι-παρουσιάζει-ο-πολιτιστικός-σύλλογος-φιλίππων.html

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top