ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

Home » ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ
imagescalitt3s

Οι Δήμοι Καβάλας – Φιλίππων προετοιμάζονται μεθοδικά για τη συνένωσή τους

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επαφή μεταξύ των υπαλλήλων και των υπηρεσιακών παραγόντων των δήμων Καβάλας και Φιλίππων που ως γνωστό μέσω «Καλλικράτη» θ’ αποτελέσουν το νέο ενιαίο και διευρυμένο δήμο. Αντίστοιχη προσπάθεια επαφής του δήμου Καβάλας και της Νομαρχίας δεν επέφερε αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν συζητήσεις με το συνδικαλιστικό φορέα των νομαρχιακών υπαλλήλων. Φυσικά στις τάξεις των νομαρχιακών υπαλλήλων επικρατεί καθεστώς ασάφειας αναφορικά με τις μετατάξεις τους και κυρίως προς τις περιφερειακές υπηρεσίες.
Πάντως η επαφή μεταξύ των δύο υπό συγχώνευση δήμων εξελίχθηκε σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα συνεργασίας, κάτι που προμηνύει τη συνένωση με αίσιους οιωνούς. Ο αντιδήμαρχος Τάσος Κακουλίδης ηγήθηκε της αντιπροσωπείας των διοικητικών παραγόντων υπαλλήλων του δήμου Καβάλας. Στη διάρκεια της συναντήσεως των δύο πλευρών συζητήθηκαν τα κρίσιμα θέματα, ενώ από τους παράγοντες της Καβάλας δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Φιλίππων.
Πολλές ανάλογες συναντήσεις θα προγραμματισθούν και στο μέλλον, όπου θα μετέχουν και οι υπεύθυνοι των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων. Κοινός στόχος θα είναι η εξεύρεση του ορθού τρόπου συνενώσεώς τους σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Αισιοδοξία επικράτησε κοντολογίς για μία διαδικασία συνενώσεως η οποία θα κυλήσει ομαλά και άνευ σοβαρών προβλημάτων.
Πηγη www.proininiws.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top