ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ZIGOS RUN AND MTB RACE

Home » ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ZIGOS RUN AND MTB RACE
fisiolatrikos roufianoi

Οργανωτική Επιτροπή συλλόγων Ζυγού
(Φυσιολατρικός πολιτιστικός ,Ποντιακός
σύλλογος ,σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων
σχολείου Ζυγού)Ποδηλατικός σύλλογος
Καβάλας “ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ”.

                                                                                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρισκόμαστε λίγο πριν την τελική ευθεία για την διεξαγωγή του αγωνιστικού διημέρου 5 και 6 Απρίλη “δασικές διαδρομές στο Ζυγός Καβάλας” για δεύτερη χρονιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περσινή μας εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 350 αθλητές που γνώρισαν το δάσος μας και έφυγαν με τις καλύτερες  εντυπώσεις.
Περιλαμβάνει το μεν Σάββατο ορεινό τρέξιμο 19 χλμ. και ποδηλατικό αγώνα παιδιών 5 χλμ., την δε Κυριακή τον αγώνα ποδηλασίας 40 χλμ. και τον αγώνα τρεξίματος παιδιών 2 χλμ.
Μέχρι τώρα οι συμμετοχές των αθλητών ξεπερνούν τις προσδοκίες μας.
Στην οργανωτική επιτροπή και τους κατοίκους του χωριού(εθελοντές και μη) επικρατεί ενθουσιασμός.
Λυπηρή αίσθηση όμως προκάλεσε η ενέργεια 2-3 κάτοικων του χωριού να κινήσουν διαδικασίες που δεν αρμόζουν σε συγχωριανούς μας εξ αιτίας της προσωρινής επιχωμάτωσης στο παλιό γήπεδο του Ζυγού(που τελεί σε αχρηστία), για την δημιουργία ειδικής διαδρομής ,αλμάτων κομμάτι της αγωνιστικής διαδρομής των ποδηλατικών αγώνων.
Οι καταγγέλλοντες αφού διαπίστωσαν ότι υπήρχε η σύμφωνη γνώμη από τον Δήμο Καβάλας (με έγγραφο στις 6-2 )  για την χρήση του από την επιτροπή, προχώρησαν σε καταγγελία στο Δασαρχείο Καβάλας.
Σε επίσκεψη μας στο Δασαρχείο και ενώ η Κα Δασάρχης είδε την άδεια του Δήμου διαπιστώνοντας ότι η ενέργεια μας δεν ήταν παράνομη,προτίμησε την εύκολη λύση της “ψυχρής” ερμηνείας του νόμου,παρά την βοήθεια που θα μπορούσε να δώσει στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε,παρόλο που της διαβεβαιώσαμε ότι ο χώρος μετά την λήξη των αγώνων θα επανερχόταν στην πρότερη κατάσταση του.
Δυστυχώς έτσι “επιβραβεύεται” ο εθελοντισμός των συλλόγων, η θέληση τους για προσφορά στην πυροπροστασία, την φύλαξη του δάσους ,την δράση τους σε πυροσβέσεις, την προβολή του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Όσο για τους “γνωστούς” 2-3 κατοίκους του χωριού που πικρόχολα κίνησαν αυτή την διαδικασία αυτό που προσφέρουν είναι δυσφήμιση για το χωριό μας και κανένα ενδιαφέρον για το δάσος και το περιβάλλον .
Ας τους κρίνουν οι συγχωριανοί μας.
Όλοι εμείς με περισσότερο ενθουσιασμό θα προχωρήσουμε για ακόμη μια χρονιά στην επιτυχημένη διοργάνωση των αγώνων.

                                     Με φιλικούς χαιρετισμού
Η οργανωτική επιτροπή του zigos run and mtb race ‘’δασικές διαδρομές’’.

* Η φωτογραφία είναι δικιά μου προσθήκη,δεν είναι στο δελτίο τύπου προς θεού…..

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top