ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ

Home » ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ

Οριστική λύση στην υδροδότηση του Ζυγού

Η λειτουργία του νέου αντλιοστασίου στον Ζυγό, έφερε και την οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε εδώ και πολύ καιρό το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα.

Την λειτουργία του αντλιοστασίου και το νέο δίκτυο ύδρευσης είδε από κοντά ο δήμαρχος Καβάλας ο οποίος ενημερώθηκε από τον εργολάβο που ολοκλήρωσε το έργο. Σύμφωνα με όσα είπε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας το πρόβλημα με την επάρκεια του νερού ύδρευσης έχει λυθεί οριστικά, μιας και από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο αντλιοστάσιο δεν έχουν παρουσιαστεί άλλα προβλήματα.

Στην σύντομη ενημέρωση – παρουσίαση του έργου, εκτός από τον δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ζυγού, Αριστοτέλη Καραγιάννη, παραβρέθηκε και ο τοπικός αντιδήμαρχος, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Καβάλας είπε τα εξής:

«Ο σχεδιασμός του έργου έγινε από την προηγούμενη διοίκηση , μία νέα γεώτρηση που τροφοδοτεί 90 κυβικά νερού την ώρα στην δεξαμενή του Ζυγού και λύνει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης του χωριού. Το έργο κοστολογείται περίπου στις 170.000 ευρώ, αφορά την εγκατάσταση αντλίας, γεώτρηση και νέο δίκτυο ύδρευσης, όπου είχαμε και την κατάργηση του παλιού δικτύου με αμιαντοσωλήνα.

Προχωράμε προσεκτικά και υπεύθυνα προς την υλοποίηση παρόμοιων σχεδιασμών και στα υπόλοιπα χωριά. Δεν πρόκειται να «διψάσουν» στο μέλλον τα χωριά και αυτή τη στιγμή το βασικό πρόβλημα που υπάρχει αφορά το δημοτικό διαμέρισμα Φιλίππων όπου έχουν «πέσει» όλα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ προσπαθώντας να βρουν λύσεις. Θα πρέπει όμως να κατανοήσει κι ο κόσμος ότι δεν είναι καιρός για σπατάλη του νερού. Το νερό είναι ένα φυσικό και πολύτιμο αγαθό που λιγοστεύει ολοένα και περισσότερο από την αλόγιστη χρήση. Θα πρέπει να το φροντίζουμε, να το προσέχουμε, να μη το σπαταλάμε και να το ρίχνουμε άδικα δεξιά και αριστερά. Να μην ποτίζουμε τις ώρες που δεν πρέπει, είτε τα χωράφια μας, είτε τους μπαξέδες μας. Γενικά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση του, δεν είναι το αγαθό που τελούσε εν αφθονία όπως γινόταν στο παρελθόν. Τώρα πια, είναι ένα ακριβό αγαθό, πολυέξοδο που για την άντληση του απαιτείται ηλεκτρικό ρεύμα. Και μόνο αυτό αρκεί για να μας κάνει να σκεφτούμε ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί»

Πηγη http://www.philippi.in/do.php?read=3060

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top