ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Home » ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Παράδοση και παραλαβή του Δήμου Φιλίππων.

Με σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Κρηνίδων συνάντηση του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή και του πρώην δημάρχου Φιλίππων Λάζαρου Τσαταλμπασίδη για την τυπική παράδοση και παραλαβή. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκος Καραπιπέρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Τσαταλμπασίδης καλωσόρισε εγκάρδια το νέο δήμαρχο και του ευχήθηκε να έχει αντοχές και να ολοκληρώσει με επιτυχία το δύσκολο έργο που έχει να υλοποιήσει στον διευρυμένο πλέον Δήμο Καβάλας.
«Ζούμε σε μια περίοδο», τόνισε ο πρώην δήμαρχος Φιλίππων, «όπου γενικότερα η πολιτική σκηνή έχει περιθωριοποιηθεί και η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους πολιτικούς έχει διαταραχθεί. Θεωρώ ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή, πάνω απ’ όλα θα ήταν σώφρων, τουλάχιστον η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να δείξει το καλό πρόσωπο της πολιτείας που χρειάζεται πραγματικά ο τόπος μας. Αγαπητέ Κώστα, σου εύχομαι καλή δουλειά μαζί με τους συνεργάτες σου. Από τη δική μας πλευρά δηλώνουμε παρόν προκειμένου να σε στηρίξουμε και να σε βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία χρειαστείς».
Ο δήμαρχος Καβάλας ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία σε όλους του δημότες Καβάλας, υπογραμμίζοντας ότι παλιοί και νέοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα εργαστούν μαζί για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τον τόπο.

«Πράγματι, η πολιτική έχει απαξιωθεί», σημείωσε με νόημα ο κ. Σιμιτσής για να συμπληρώσει ότι «ένα αποκούμπι που έχει σήμερα ο πολίτης είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, που ξέρουν τα προβλήματά του, που έχουν να του προτείνουν λύσεις».
«Το θεσμό του Καλλικράτη», συνέχισε ο δήμαρχος, «από την πρώτη στιγμή τον αποδέχθηκα και τον υποστήριξα γιατί πιστεύω ότι μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας. Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε από τον Αύγουστο όλες τις απαραίτητες διαβουλεύσεις και συνεργασίες με το Δήμο Φιλίππων και τους εργαζόμενους σε αυτόν ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πλέον όμως είμαστε ένα σώμα και ένας οργανισμός που θα λειτουργήσουμε αρμονικά και με απόλυτη σύμπνοια. Ο Δήμος Φιλίππων είναι από τους σχετικά καλά οργανωμένους μικρούς Δήμους καθώς είναι γεγονός ότι σε άλλες περιφέρειες της χώρας μας τα προβλήματα με τη συνένωση των δήμων είναι πολύ σοβαρότερα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι υπηρεσίες του πρώην Δήμου Φιλίππων έχουν ένα υψηλό βαθμό ωριμότητας και οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι άριστα καταρτισμένοι πάνω στο αντικείμενό τους.

Προσωπικά Λάζαρε σου εύχομαι ότι καλύτερο στο νέο ξεκίνημα που θα κάνεις όποιο και αν είναι αυτό. Κανείς ποτέ βέβαια δεν εκλέγεται για να συνεχίσει εφ’ όρου ζωής και για ν’ αποκτήσει επαγγελματική σχέση με την πολιτική και ιδιαίτερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο ο κάθε ενεργός πολίτης μπορεί να συνεχίζει να προσφέρει από διάφορα επίπεδα. Θέλω να πιστεύω ότι όπως σε είχα δίπλα μου όλα αυτό τον καιρό θα συνεχίσεις να είσαι δίπλα μου και στο νέο Καλλικρατικό δήμο γιατί χρειαζόμαστε την ενότητα, τη σύμπνοια και τη συνεργασία όλων, ακόμα και των παλαιότερων δημάρχων ας είναι και νεότεροι ηλικιακά. Πιστεύω λοιπόν ότι επειδή είσαι νέος έχεις ακόμα μέλλον στην πολιτική και μπορείς να προσφέρεις σε πολλά επίπεδα».
Απαντώντας ο κ. Τσαταλμπασίδης ευχαρίστησε το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή για τα θερμά λόγια του και σημείωσε πως το μέλλον του κάθε ένα στην πολιτική το κρίνει η κοινωνία. Αναφερόμενος στο Δήμο Φιλίππων συμπλήρωσε ότι από αναπτυξιακής πλευράς έχει πολλές και μεγάλες δυνατότητες. «Η δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα τόσο από τη δική μας διοίκηση όσο και απ’ όλες τις προηγούμενες διοικήσεις θα είναι πολύτιμα εργαλεία στο έργο που καλείσαι να αναλάβεις», επισήμανε ο πρώην δήμαρχος. Πηγη www.kavalanet.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top