ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
fruit mblhfjzne
ΚΤΕΛ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Περικοπές και καταργήσεις δρομολογίων ελέω οικονομικής κρίσης

Είναι θέμα επιβίωσης της εταιρείας, είπε στον «Κ.Τ.» ο πρόεδρος, Χαράλαμπος Τουμανίδης.
Τη μείωση των δρομολογίων αποφάσισε η διοίκηση του ΚΤΕΛ υπεραστικών γραμμών Νομού Καβάλας, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα. Η μείωση των δρομολογίων, όπως είπε στον «Κ.Τ.» ο πρόεδρος, Χαράλαμπος Τουμανίδης, ήταν επιβεβλημένη, για να μπορέσει το ΚΤΕΛ να ξεπεράσει το δύσκολο φετινό χειμώνα. Ωστόσο, οι περικοπές και οι καταργήσεις κάποιων δρομολογίων έχει προκαλέσει τα παράπονα του επιβατικού κοινού, που θεωρεί ότι με την απόφαση αυτή θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του.

«Κόπηκαν» δύο-τρία δρομολόγια σε κάθε γραμμή

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ υπεραστικών γραμμών, σε ποιες γραμμές και σε ποιο ποσοστό έχει μειωθεί ο αριθμός των δρομολογίων απάντησε: «Έχουν κοπεί από δύο-τρία δρομολόγια σε κάθε γραμμή, με την έννοια ότι έχει αλλάξει η πυκνότητά τους. Δηλαδή, στη γραμμή της Νέας Περάμου, για παράδειγμα, είχαμε δρομολόγια κάθε μισή ώρα. Αυτό δεν γίνεται τώρα. Η μείωση γίνεται για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση». Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ υπεραστικών γραμμών σημείωσε, ακόμα, ότι τα δρομολόγια στις ώρες αιχμής της επιβατικής κίνησης παρέμειναν ως είχαν. Σε άλλη ερώτηση, αν περιορίστηκε η επιβατική κίνηση μετά την κρίση κι αν ο περιορισμός της, ήταν ένα επιπλέον κριτήριο για τη διαμόρφωση της νέας δρομολογιακής πολιτικής, απάντησε λακωνικά ότι: «Ο κόσμος δεν ταξιδεύει όπως παλιότερα».

Καταργήθηκε το μοναδικό δρομολόγιο από την Καβάλα προς Βουνοχώρι, Λημνιά και Λυκόστομο

Μεταξύ των αλλαγών που έγιναν στα δρομολόγια, ήταν και η κατάργηση του μοναδικού δρομολογίου προς τους οικισμούς του Βουνοχωρίου, της Λημνιάς και του Λυκόστομου. «Το οικονομικό κόστος ήταν μεγάλο, σε σχέση με την επιβατική κίνηση της συγκεκριμένης γραμμής. Πολλές φορές, το λεωφορείο μετέφερε έναν, δύο, ή και κανένα επιβάτη», εξήγησε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσαμε, λοιπόν, να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα καύσιμα των αυτοκινήτων, για να κάνουν τόσα χιλιόμετρα, πήγαινε-έλα, άδεια, ή σχεδόν άδεια». Σχολιάζοντας την ερώτηση που έκανε ο Άρης Βέρρος, για το θέμα αυτό, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας την περασμένη Δευτέρα, είπε: «Άκουσα το δήμαρχο Καβάλας στις δηλώσεις που έκανε σε κάποιο ραδιόφωνο, στο οποίο είπε ότι θα βάλει ο Δήμος Καβάλας κάποιο όχημα για να μεταφέρει τους κατοίκους. Θα ζητήσω να συναντηθώ μαζί του, για να μιλήσουμε και να βρούμε μία λύση. Εμείς, είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε το δρομολόγιο, αν ο Δήμος μας καλύψει τη δαπάνη των καυσίμων».

Πηγη http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=26252                Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top