ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΥΓΟΥ ”Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ”

Home » ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΥΓΟΥ ”Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ”
PC244053 kalanta

Τη δική του διαφορετική νότα έδωσε παραμονή των Χριστουγέννων ο ποντιακός Σύλλογος του χωριού μας. Τα κάλαντα συμβολικά ξεκινήσαν να τα λένε μπροστά από τον φούρνο του αείμνηστου Χαράλαμπου Κουλακίδη έναν από τους ιδρυτές του συλλόγου και πρώτο πρόεδρο του συλλόγου μας.
Έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα από τον Πόντο ντυμένοι με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές προσφέροντας  χαρά και ευχαρίστηση στους κατοίκους του  χωριού μας.
O σύλλογος στους δύσκολους καιρούς που ζούμε απέδειξε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων του λαού μας.

Το διοικητικό συμβούλιο με μέλη του συλλόγου έψαλαν τα κάλαντα και στον πρόεδρο της κοινότητας Βουδούρη Λεωνίδα ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες που διατηρούν ζωντανή την παράδοση και την «παραδίδουν» ακέραιη στις επόμενες γενιές.
Εμείς ευχόμαστε σε όλους τους χωριανούς μας να περάσουν όμορφα τις γιορτές με τις οικογένειες τους σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται και το 2015 να είναι για όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά.

PC244056 kalanta PC244055 kalanta

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top