ΤΡΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΙΜΙΤΣΗ “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ”

Home » ΤΡΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΙΜΙΤΣΗ “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ”
mazi


Με σύνθημά του μια «Ανοιχτή Πόλη»
Ο Κωστής Σιμιτσής διεκδικεί την επόμενη θητεία
Με σύνθημά του μια «Ανοιχτή Πόλη», με λόγο σύντομο και περιεκτικό, με φόντο το νέο σήμα του συνδυασμού κι έχοντας απέναντί του 32 πρωτοεμφανιζόμενους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, χθες το μεσημέρι ο εν ενεργεία Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Κωστής Σιμιτσής σήμανε και τυπικά την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα. Στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΩΚΕΑΝΙΣ ο διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου στον καλλικρατικό δήμο Καβάλας – Φιλίππων, σκιαγράφησε τη φιλοσοφία και το όραμα του συνδυασμού, παρουσιάζοντας τους ανθρώπους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του. «Καβάλα – Φίλιπποι 2010 / Ανοιχτή Πόλη» είναι η νέα επωνυμία που επιλέχθηκε. Μάλιστα το επίθετο «ανοιχτός – ανοιχτή – ανοιχτό» ήταν εκείνο που κυριάρχησε και σε όλο το λόγο του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας.
Με τη χρήση πολυμέσων, προβλήθηκε και το νέο σήμα του συνδυασμού, το οποίο συνδυάζει τρία επιμέρους στοιχεία: τη θάλασσα της Καβάλας, τον κάμπο των Φιλίππων και τον κοινό ήλιο της αλλαγής, που ζεσταίνει την ελπίδα όλων των δημοτών. Ειδικότερα το σήμα αποτελείται από ένα κύκλο, εντός του οποίου περιλαμβάνονται δύο διαγώνιες λωρίδες μπλε και πράσινου χρώματος που τέμνονται, ενώ πάνω τους στέκεται ένας ήλιος στο φόντο του ουρανού. Κάτω υπάρχει το νέο όνομα του συνδυασμού και φυσικά το όνομα του Κωστή Σιμιτσή με την δημαρχιακή του ιδιότητα.
Οι 32 πρώτοι υποψήφιοι που χθες παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνεντεύξεως τύπου, ανακοινώθηκαν με αλφαβητική σειρά και καθένας από αυτούς προσέγγιζε το Δήμαρχο προκειμένου να ανταλλάξει μαζί του χειραψία και να διατυπώσει τις ευχές για τη νίκη του συνδυασμού. Όπως επεσήμανε ο Κωστής Σιμιτσής, η δημοσιοποίηση των πρωτοεμφανιζόμενων σηματοδοτούσε τον αέρα του καινούργιου και την αλλαγή των στερεότυπων. Οι παλαιότεροι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν σε δύο επόμενες παρουσιάσεις. Έπειτα, το σύνολο του συνδυασμού θα είναι απόλυτα έτοιμο να επιδοθεί στην προεκλογική μάχη, διεκδικώντας τη νίκη, μετέχοντας στην καταπολέμηση της μιζέριας.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ … ΑΝΟΙΧΤΑ!
Τυπικός στην ώρα του και ασυνήθιστα ολιγόλογος αποδείχθηκε χθες ο Δήμαρχος, αρχίζοντας το λόγο του χωρίς εισαγωγές και αναφέροντας: «Καβάλα και Φίλιπποι – Μια πόλη ανοιχτή σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η ένωση των δύο δήμων Καβάλας και Φιλίππων, δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας. Όραμά μας, να αποτελέσει ο νέος δήμος ένα ισχυρό πόλο ανάπτυξης και πολιτισμού που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας.
Με ποιότητα ζωής για όλους μας, με ευκαιρίες που κερδίζονται, με λύσεις για τις σύγχρονες προκλήσεις. Με δυναμισμό απέναντι στα προβλήματα της ανεργίας, με θέληση για ανάπτυξη βιώσιμη και αειφόρο. Μια πόλη ανοιχτή στις καινούργιες τάσεις, στις νέες ιδέες, στις επενδύσεις. Μια σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία που διοικείται με αξιοκρατία και διαφάνεια. Χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές και αυταρχικά συμπλέγματα.
Έναν τόπο ανοιχτό σε αλλαγές, που τολμά γνωρίζοντας τις ρίζες και την ιστορική του διαδρομή. Στον πολιτισμό, στην επιχειρηματικότητα, στις καινοτομίες. Στην ανθρωπιά και την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο τόπος μας, ενωμένος και δυνατός όσο ποτέ, προχωράει μπροστά με σταθερά βήματα προς ένα μέλλον καλύτερο για όλους μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Θέλουμε μια Ανοιχτή Πόλη και ξέρουμε πώς να τη διεκδικήσουμε. Στις 8 Νοέμβρη αρχίζουμε όλοι μαζί το νέο δήμο Καβάλας.
Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας το 2006 είχαμε ένα όραμα για την πόλη. Τώρα έχουμε ένα ΣΧΕΔΙΟ. Ένα σχέδιο που προέκυψε από την ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία, με όλους τους φορείς και τους δημότες. Ένα σχέδιο ελπίδας για τους ανθρώπους αυτού του τόπου, τους νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τους αγρότες και τους εργάτες, για καθένα από εμάς. Ένα σχέδιο που προέκυψε από την ανοιχτή μας σχέση με την κοινωνία. Έχουμε ανοιχτά μυαλά. Οι αντιλήψεις και οι ιδέες μας δεν είναι στατικές. Συνδιαμορφώνονται με όλους τους δημότες. Σύνθημά μας ήταν: Σας ακούμε, μας ακούτε, χτίζουμε μαζί.
Σήμερα παρουσιάζουμε την πρώτη ομάδα των νέων υποψηφίων όλου του συνδυασμού. Επιδίωξη μας να φέρουμε το νέο. Το ψηφοδέλτιό μας είναι ανοιχτό. Ανοιχτό σε όλους. Να συστρατευθούμε ενάντια στη μιζέρια και την απομόνωση, υπέρ της δημοκρατικότητας, της διαφάνειας, του σεβασμού προς τους νόμους. Η νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα σημάνει την καινούργια εποχή για την περιοχή μας. Την εποχή της πραγματικής αναγέννησης του τόπου μας. Θα είναι η νίκη του λαού της περιοχής μας απέναντι στις αποτυχημένες επιλογές του 1998».

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Στη συνέχεια ο Κωστής Σιμιτσής παρουσίασε με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Καβάλα – Φίλιπποι 2010 / Ανοιχτή Πόλη», τα οποία είναι τα ακόλουθα:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Αλεξανδρίδης Γεώργιος Μεσίτης – Προπονητής Ποδοσφ.Παίδων
Αντωνιάδης Ιωάννης Βετεράνος ποδοσφαιριστής
Αρχοντίδου Σούλα Δικηγόρος
Βαλασιάδου Αντωνία Ιδιωτική υπάλληλος
Βλάχος Μάριος Πολιτικός Μηχανικός
Γεωργιάδης Παντελής Καθηγητής Μ.Ε.
Γλάνος Χρήστος Γυμναστής
Δημητριάδης Ανέστης Ιδιωτικός Υπάλληλος
Εμφιετζής Σάββας Δάσκαλος
Ζαχόπουλος Συμεών Συνταξιούχος
Ηλιάδης Παύλος Ελεύθερος Επαγγελματίας
Καϊτατζής Λάκης Αγρότης
Καρακατσάνης Αργύρης Αρχιτέκτονας
Κελεκτσόγλου Κοσμάς Αγρότης
Κεραμυδάς Νίκος Γιατρός
Κωνσταντινίδης Λάζαρος Υπάλληλος Νομαρχίας
Κωνσταντινίδου Μαρία (Μαριέλλα) Γυμνάστρια
Μίσσιου Ιωάννα Βρεφονηπιοκόμος
Μουριάδης Θεόδωρος Πολιτικός Μηχανικός
Παπαδόπουλος Θεόδωρος Δασολόγος
Πάσχου Θανάσης Υποπτέραρχος Ε.Α. – Οικονομολόγος
Πυραλεμίδου Χρύσα Ψυχολόγος
Σγουρού Μάγδα Ιδιωτική υπάλληλος
Σταυρίδης Κυριάκος Υπάλληλος OAE ΤΕΒΕ – Προπονητής Ποδοσφ.
Συγγιρίδης Ανέστης Επιχειρηματίας
Ταμανάς Γεώργιος Μεσίτης – Έμπορος
Τεκιέογλου – Κορδομάτη Αλεξάνδρα (Αλέκα) Υπάλληλος ΙΚΑ
Τουνουσίδου Ουρανία Υπάλληλος Νομαρχίας
Τσακιρίδης Λευτέρης Λογοθεραπευτής
Τσοχαταρίδης Χρήστος Υπάλληλος Ε.Α.Σ. Καβάλας
Χαραλαμπίδης Πρόδρομος (Μάκης) Αρχιτέκτονας
Χρόνης Απόστολος Υπάλληλος KAVALA OIL

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top