ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Home » ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
fruit e e

Σε καλό δρόμο μία σειρά έργων για την Δ.Κ. Φιλίππων

Σε σημαντικές ανακοινώσεις για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν την Δημοτική Κοινότητα Φιλίππων, και κατ’ επέκταση το Δήμο Καβάλας προχώρησε ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι προχωράει το θέμα της ένταξης στην ΟΥΝΕΣΚΟ, του Αρχαιολογικού Χώρου των Κρηνίδων. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι υπάρχει ομάδα εργασίας που σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, έχουν φροντίσει να στείλουν τα σχετικά έγγραφα στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ δήλωσε ότι εγκρίθηκε η μελέτη που είχε εκπονηθεί επί της διοίκησης του Λάζαρου Τσαταλμπασίδη, που προέβλεπε το πώς θα γίνει το έργο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πεζοδρόμηση της οδού Αγίου Χριστοφόρου και στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων από το “Ντικιλί Τας” μέχρι τις “Βασιλικές”. «Ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης υποσχέθηκε πως το συγκεκριμένο έργο θα μπει στο Τεχνικό Πρόγραμμα της περιφέρειας, επειδή είναι αναπτυξιακό και με πολύ μεγάλη σημασία για τον τόπο μας», δήλωσε.

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση την υποβολή προτάσεως στο INTERREG για το Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας. «Υπάρχει άλλωστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σε συνεργασία με τον δήμο Σμόλιαν της Βουλγαρίας, για την ανάδειξη αρχαιολογικών τόπων που βρίσκονται μέσα σε φυσικό κάλλος. Τέτοιος τόπος είναι το μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, το οποίο συνδυάζεται με τους δρόμους του νερού. Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο σε συνδυασμό με ένα άλλο πρόγραμμα που ετοιμάζει η διοίκηση του δήμου στο πλαίσιο του LEADER για την αναβάθμιση των πλατειών σε ορισμένα χωριά, όπως είναι η Παλιά Καβάλα και το Βουνοχώρι, θα καταστήσουν την περιοχή όχι μόνο πόλο τουριστικής επίσκεψης και αναψυχής, αλλά μία περιοχή την οποία θα απολαμβάνουμε πέρα για πέρα σε όλη της την ομορφιά», τόνισε ο Κωστής Σιμιτσής.

Πηγη http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=22377

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top