ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α

Home » ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α
ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο Θ. ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗΣ
Σημαντική προβολή του νομού Καβάλας σε έκθεση στις Η.Π.Α.
Για το ταξίδι του στις Η.Π.Α. όπου εκπροσώπησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας σε σημαντική εμπορική έκθεση ενημέρωσε χθες τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο νομάρχης Καβάλας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο γραφείο του, ενώ τοποθετήθηκε και στο θέμα των έργων σχολικής στέγης που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο νομό.
Όπως σημείωσε ο κ. Καλλιοντζής, η έκθεση στην οποία έδωσε το παρών ήταν πρωτίστως εμπορική και δευτερευόντως τουριστική και σε αυτή είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν πολλοί ομογενείς, καθώς και σημαίνοντα στελέχη της ελληνικής παροικίας όπως ο γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης μαζί με το γιο του. Η συνολική συμμετοχή, πάντως, δεν ήταν μεγάλη λόγω της οικονομικής συγκυρίας, ενώ η Καβάλα, επισήμανε ο νομάρχης, ήταν τιμώμενη περιοχή και προσέλκυσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των ομογενών. «Η συμμετοχή μας δεν πέρασε απαρατήρητη. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία προβολής του νομού μας και ιδιαίτερα συγκεκριμένων προϊόντων του, όπως οι ελιές Θάσου, το κρασί, το τουρσί και οι κουραμπιέδες. Τα αποτελέσματα της συμμετοχής μας στην έκθεση θα φανούν σε βάθος χρόνου», κατέληξε ο κ. Καλλιοντζής.
Ο νομάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στις υποδομές σχολικής στέγης που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν (σχολεία, νηπιαγωγεία), σε σχέση και με τα αποτελέσματα της συνάντησης που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στην έδρα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στην Αθήνα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις και το θολό τοπίο στην κυβέρνηση.
«Οι σχολικές υποδομές», τόνισε με έμφαση ο κ. Καλλιοντζής , «δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε. Η πρόσφατη συνάντηση με το νέο πρόεδρο του ΟΣΚ δεν έφερε το αποτέλεσμα που θέλαμε, επιδιώκαμε και δικαιούμαστε. Υπάρχει μια κατάσταση απραξίας με ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων και οργανισμών με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί τίποτε. Δεν πρέπει να σταματούν έργα που έχουν ενταχθεί σε συγκεκριμένους σχεδιασμούς με επίκληση ή όχι των οικονομικών δυσκολιών και ενώ το κράτος εισπράττει κανονικά τα έσοδά του. Δεν ξέρω εάν αυτό τελικά οφείλεται σε πολιτική σκοπιμότητα. Καταντήσαμε να διεκδικούμε το αυτονόητο…».
Πηγη www.neaegnatia.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top