ΜΑΘΕΤΕ ΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ SMS

Home » ΜΑΘΕΤΕ ΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ SMS

Μάθετε αν έγινε η εκκαθάριση της δήλωσής σας με ένα SMS

Τη δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μέσω κινητού τηλεφώνου, για το οικονομικό έτος 2011, προσφέρει …
στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με την έναρξη της υπηρεσίας M-TAXIS (Mobile TAXIS).

Στείλτε απλά τον Α.Φ.Μ. σας στον αριθμό 19456

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός μόνο SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS, για το 2011. Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 19456. Το κόστος είναι 0,21 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2011, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων. Επίσης, θα υπάρχουν ειδοποιήσεις και για τις ειδικές περιπτώσεις, που μπορεί να υπάρξουν, κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης. Κάθε ενημέρωση του πολίτη θα πραγματοποιείται, μέσω αποστολής ενός SMS σε αυτόν.

Σημείωνεται ότι η πληροφορία, που αποστέλλεται, δεν είναι εμπιστευτική και είναι παρόμοια με αυτή που ήδη δίνεται, μέσω της αντίστοιχης τηλεφωνικής ή διαδικτυακής υπηρεσίας.

Η υπηρεσία M-TAXIS αξιοποιεί τις δυνατότητες, που προσφέρει η κινητή τηλεφωνία, καθώς και τη μεγάλη διείσδυσή της στην κοινωνία. Εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση του πολίτη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και μέσω όλων των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους παραπάνω υπόχρεους.
Πηγη http://taxalia.blogspot.com/2011/05/sms.html

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top