ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Home » ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Συνεχίζουν την πρωτιά τους οι παραλίες του Ν.Καβάλας στις Γαλάζιες Σημαίες.

Σταθερά πρώτος παραμένει ο Νομός Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις Γαλάζιες σημαίες. Και φέτος 15 παραλίες βραβεύτηκαν με αυτή τη διάκριση. Σημαντική παράμετρος είναι ότι φέτος ο Πρίνος στο νησί της Θάσου δεν πήρε Γαλάζια σημαία η οποία όμως δεν έφυγε από το Νομό της Καβάλας άλλα πήγε στην παραλία του Δήμου Ορφανού. Έτσι λοιπόν στο Νομό Καβάλας Γαλάζιες σημαίες έχουν πάρει.

Δήμος Θάσου
Μακρύαμμος
Χρυσή Αμμουδιά 2
Πευκάρι 2
Θάσος Πόλη/Λιμανάκι
Δήμος Κεραμωτής
Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1
Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 2
Δήμος Καβάλας
Καλαμίτσα
Μπάτης
Τόσκα
Περιγιάλλι
Ραψάνη
Δήμος Ελευθερών
Αμμόλοφοι
Νέα Ηρακλείτσα
Νέα Πέραμος
Σαρακήνα
Δήμος Ορφανού
Οφρύνιο/Τούζλα

Στους υπόλοιπους Νομούς τώρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι Γαλάζιες σημαίες κατανεμήθηκαν ως εξής :

ΕΒΡΟΣ: Δήμος Αλεξανδρούπολης,
Δημοτική Πλάζ Αλεξ/πολης Κυανή Ακτή
ΡΟΔΟΠΗ: Δήμος Αιγείρου,
Φανάρι/Camping,
Αρωγή Φανάρι/Δημοτική
Εν τω μεταξύ δεύτερη σε γαλάζιες σημαίες στις ακτές της η Ελλάδα μεταξύ 41 χωρών από όλο τον κόσμο. Σε όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν 421 ακτές Τις περισσότερες ακτές με γαλάζια σημαία έχει ο νομός Λασιθίου και ακολουθεί ο νομός Χαλκιδικής. Αντίστοιχο βραβείο έχουν φέτος και 9 μαρίνες σε όλη την Ελλάδα. Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται τα 29 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Πηγη www.kavalanet.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top