ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Home » ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ
ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Επί τάπητος οι προτεραιότητες σε Καβάλα και Ξάνθη

Ενημέρωση για το που βρίσκεται το ΕΣΠΑ, καθώς και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία
«Όλοι μαζί θα συναποφασίζουμε στο ίδιο τραπέζι του επικοινωνιακού διαλόγου και θα συγκεκριμενοποιούμε τον αναπτυξιακό βηματισμό και την καθημερινότητα η οποία θα προκύπτει». Το μήνυμα αυτό απεύθυνε ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης στη συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τον συντονισμό όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (πρώην νομαρχιακό κατάστημα). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Κώστας Παπακοσμάς, οι δήμαρχοι Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της διαχειριστικής αρχής, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως οι συναντήσεις πραγματοποιούνται για να γνωρίζουν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι σε ποιο σημείο βρίσκεται, κυρίως το ΕΣΠΑ, καθώς και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία. «Να εξετάσουμε την ετοιμότητα που έχουμε. Όλη αυτή η διαδικασία θα κορυφωθεί σε μια συνεργασία με την κεντρική εξουσία, για να υπάρξουν όλες οι συνέργειες και οι συμπληρωματικότητες οι οποίες θα συγκλίνουν στον αναπτυξιακό στόχο, που δεν είναι άλλος από το να αναδείξουμε την μεγάλη προοπτική της περιφέρειάς μας στη νέα γεωγραφία και οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «είναι μία καλή αρχή δεδομένου πως ο καινούργιος περιφερειάρχης έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του για συνεργασία μέσα σε ένα κλίμα περιφερειακής συνείδησης. Παράλληλα όμως είχαμε όλοι την ευκαιρία να αντιληφθούμε τα ακριβή μεγέθη του ΕΣΠΑ και όπως τόνισε χαρακτηρίστηκα ο Άρης Γιαννακίδης να μην τρέφουμε υπερφίαλες και ανεδαφικές επιθυμίες. Εγώ περιμένω να γίνει η σωστή αξιολόγηση με βάση τις περιφερειακές ανάγκες, αλλά και με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες».

Τη σύσκεψη στην Καβάλα, ακολούθησε την επόμενη μέρα ανάλογου περιεχομένου σύσκεψη στην Ξάνθη. Εκεί Άρης Γιαννακίδης επεσήμανε την ανάγκη της θεσμικής συνεργασίας στα πλαίσια ενός δημοκρατικού προγραμματισμού προκειμένου να σχηματοποιηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός ώστε να μεγιστοποιηθεί το αναπτυξιακό πλεόνασμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης Φώτης Καραλίδης ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιρφάν Ουζούν, οι δήμαρχοι Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης, Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγέλλου και Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, διευθυντές υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν στους αυτοδιοικητικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων προκειμένου στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία να υπάρξει ετοιμότητα μελετών και να προχωρήσουν σύντομα έργα, προγράμματα και χρηματοδοτήσεις για να επιτευχθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι που θα τεθούν σε περιφερειακό επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα συνεχίσει τις συναντήσεις του την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, στις 9.00 π.μ στη Δράμα και στην Κομοτηνή στις 7.00 το βράδυ.

Πηγη www.xronos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top