ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ


Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναγορεύσει τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σε επίτιμο δημότη της πόλης σύμφωνα με προγενέστερη ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Σώμα. Η τελετή αναμένεται να ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι στη νέα πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας.

Τον Παναγιότατο, τη συνοδεία του, τις τοπικές αρχές και τους προσκεκλημένους μητροπολίτες από ολόκληρη την Ελλάδας θα καλωσορίσει ο βυζαντινός χορός του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας υπό τη διεύθυνση των αδελφών Γρηγόρη & Πέτρου Παπαεμμανουήλ.

Μετά την προσφώνηση του δημάρχου και την ανάγνωση της απόφασης από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα επιδοθούν οι προβλεπόμενες τιμητικές διακρίσεις. Επίσης, στον Παναγιότατο θα δοθεί και μια βυζαντινή εικόνα που φιλοτέχνησε Καβαλιώτισσα αγιογράφος.

Ο μουσικός επίλογος της τελετής θα γίνει από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Στο μουσικό σύνολο συμμετέχουν οι μουσικοί: Εμμανουήλ Παργεντάκης (ούτι), Φώτιος Σπαθάρης (ταμπουράς), Ιωάννης Κουφού (πνευστά), Ευθυμία Πριμικυρλίδου (τραγούδι), Ζωή Κεσελοπούλου (μπεντίρ, τραγούδι), Θεόδωρος Κιουπλιώτης (λαούτο). Το συντονισμό του μουσικού συνόλου έχει η Φωτεινή Σπαθάρη.
Η είσοδος στην τελετή είναι ελεύθερη για όλους τους Καβαλιώτες που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Πηγη http://www.e-kavala.eu/index.php?sec=5&cid=14091

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top