ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Home » ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» εξαπλώνεται πλέον και σε άλλους τομείς!!

Το είχαμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, πως το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», όχι με την έννοια κάποιας συγκεκριμένης οργάνωσης, αλλά με την έννοια της ιδέας της αυτοοργάνωσης της κοινωνίας ενάντια στο καθεστώς, υπήρχε κίνδυνος να εξαπλωθεί, αν η κυβέρνηση δεν ελάμβανε εγκαίρως τα μηνύματα του κόσμου. Έτσι λοιπόν και έγινε.
1) Πρώτα ξεκίνησε το κίνημα….

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», με την άρνηση καταβολής διοδίων.

2) Η ιδέα αυτή επεκτάθηκε και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η κυβέρνηση και στις δυο περιπτώσεις, αντί να λάβει έγκαιρα τα σωστά μηνύματα, αντιθέτως προσπάθησε με ασύμμετρες μορφές καταναγκασμού και καταφανούς παραβίασης της έννοιας του ΚΟΚ, να επιβάλει τις αποφάσεις της, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Καθημερινά, όσοι πολίτες χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και ειδικότερα σε γραμμές όπου επιβιβάζονται πολλοί αλλοδαποί, εκνευρίζονται με το φαινόμενο, οι μεν Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, να πληρώνουν κανονικά το νέο αυξημένο κατά 50% εισιτήριο, οι δε περισσότεροι των αλλοδαπών να επιβιβάζονται τζάμπα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά οι τζαμπαζήδες αλλοδαποί καταλαμβάνουν και τις θέσεις καθήμενων ή μπαίνουν μέσα με τεράστιους μπόγους, οι δε πληρώσαντες κανονικά το ακριβό εισιτήριο Έλληνες πολίτες, στριμώχνονται όρθιοι μέσα στη βρωμιά, πέφτοντας πολύ συχνά και θύματα κλοπής. Θα πρέπει και εδώ να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί ο φόβος του προστίμου και θα πάψουν και όσοι εκ των Ελλήνων ακόμα καταβάλουν εισιτήριο, να το καταβάλουν. Όμως και πάλι η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί και δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας της αξιοπρέπειας του πολίτη – επιβάτη.
3) Η ιδέα του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», επανέφερε στο προσκήνιο μια παλιά μορφή αυτοοργάνωσης της κοινωνίας στους Εθνικούς δρόμους. Συγκεκριμένα, άρχισαν και πάλι (όπως παλιά) οι Έλληνες οδηγοί να ειδοποιούν με άναμμα των φώτων τους αντίθετα ερχόμενους συμπολίτες τους για την ύπαρξη της Τροχαίας, ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να αποφύγουν τα πρόστιμα. Βλέπουμε ότι η κοινωνία που είχε αποξενωθεί να ξαναβρίσκεται έστω και με αυτόν τον τρόπο.
4) Το ηχηρότερο και δυνατότερο φαινόμενο κοινωνικής αυτοοργάνωσης συνέβη, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα http://www.ithacanet.gr στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, όπου η τοπική κοινωνία συγκεντρώθηκε και έδιωξε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ από επιχείρηση στην οποία επιχειρούσαν έλεγχο, παρά την επέμβαση της αστυνομίας και παρά την επιθυμία του επιχειρηματία να γίνει ο έλεγχος.
Αυτό το τελευταίο, αν πράγματι αληθεύει, είναι και η σοβαρότερη επέκταση του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», που φέρνει ανοιχτά πλέον τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αντιμέτωπα με το καθεστώς.
Από τη μια μεριά βλέπουμε το καθεστώς να προσπαθεί με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» να επιβάλλεται προκαλώντας κοινωνικούς αυτοματισμούς και κοινωνικές αντιπαλότητες μεταξύ των επαγγελματικών τάξεων και από την άλλη βλέπουμε στην κοινωνική βάση να αρχίζει μια υπόγεια (είναι της μόδας η λέξη) αυτοοργάνωση της κοινωνίας ενάντια στο καθεστώς.
Τι προβλέπουμε εμείς για το ποιος θα νικήσει;;
Απλά, όσο η κρίση συνεχίζεται και δεν κάμπτεται, η πλάστιγγα θα γέρνει με το μέρος της κοινωνίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top