ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Home » ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
oikopedo20dei

Το κλειστό προπονητήριο για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην Καβάλα

Συμφωνούμε με το αίτημα, ή το όνειρο όπως είπε, της συμπολίτισσας παραολυμπιονίκη, Αλεξάνδρας Δήμογλου, να κατασκευαστεί μία κλειστή αίθουσα προπόνησης για τους αθλητές και τις αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού στην Καβάλα, η οποία θα έχει και ταρτάν 200 μέτρων, τουλάχιστον, ώστε να προπονούνται εκεί τις βροχερές ημέρες και τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Η Αλεξάνδρα προσδιόρισε ως κατάλληλο χώρο για την κατασκευή της αίθουσας αυτής το εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου στο δημοτικό αθλητικό κέντρο που φέρει το όνομα της στην Καλαμίτσα. Γύρω από το γήπεδο υπάρχει ένας υποτυπώδης διάδρομος 200 μέτρων με χώμα, στον οποίο θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ειδικός ελαστικός τάπητας (ταρτάν). Είναι μία πρόταση που μπορεί να εξεταστεί από τη διοίκηση του Δήμου, από οικονομοτεχνικής απόψεως κι αν είναι εφικτή να υλοποιηθεί, εμείς δεν θα είχαμε αντίρρηση.

Ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στίβου στο Βύρωνα

Εμείς θα καταθέσουμε μία ακόμα πρόταση, για να βοηθήσουμε στην τελική επιλογή. Γιατί, ο στόχος πρέπει να είναι η κατασκευή μιας τέτοιας αίθουσας, η οποία πιστεύουμε ότι θα δώσει ώθηση στον τοπικό κλασικό αθλητισμό που βρίσκεται σε μαρασμό, όπως θα βοηθήσει το κλειστό κολυμβητήριο στην ανάπτυξη των αθλημάτων του υγρού στίβου. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι το κλειστό προπονητήριο του στίβου πρέπει να κατασκευαστεί στο “Βερούλειο” δημοτικό γήπεδο και συγκεκριμένα στο παρακείμενο οικόπεδο της Δ.Ε.Η., το οποίο επιθυμεί να απαλλοτριώσει ο Δήμος. Στο νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο, που θα υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το 2011, στην έκταση που καλύπτουν το “Βερούλειο” και το οικόπεδο της Δ.Ε.Η. προβλέπονται αθλητικές δραστηριότητες. Το δικό μας όνειρο, για να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη της Αλεξάνδρας, είναι να εξελιχθεί η συγκεκριμένη έκταση σε “κυψέλη” του Καβαλιώτικου κλασικού αθλητισμού. Δηλαδή, να κατασκευαστεί ένα στάδιο που θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες και συγχρόνως ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στίβου. Επιθυμία μας, ακόμα, είναι, στο ολοκληρωμένο αυτό αθλητικό κέντρο να δοθεί το όνομα του αδικοχαμένου Καβαλιώτη πρωταθλητή Ευθύμιου Δαβιτζόγλου και να τελούνται εκεί τα “Δαβιτζόγλεια” σε ετήσια βάση.

Να απαιτήσουμε τα 7 εκατομμύρια ευρώ που δίνονταν για το καινούργιο κλειστό γυμναστήριο

Πριν από μερικά χρόνια, ο Καβαλιώτης πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, εξασφάλισε το ποσό των 7 εκατομμυρίων για την κατασκευή ενός καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου αθλοπαιδιών στην πόλη της Καβάλας. Ο δήμαρχος Καβάλας μας είπε ότι ο κωδικός του κονδυλίου αυτού είναι άδειος. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να απαιτήσουν οι τοπικοί άρχοντες να “ξαναγεμίσει” με τα χρήματα και να χρησιμεύσουν αυτά για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου που προαναφέραμε. Μπορεί το ποσό να μην αρκεί, αλλά θα γίνει η αρχή. Θα απαλλοτριώσει, επιτέλους, ο Δήμος Καβάλας το οικόπεδο της Δ.Ε.Η. και θα θεμελιώσει το κλειστό προπονητήριο εκεί, ενώ με τη βοήθεια της πολιτείας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ίσως, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση ταρτάν οκτώ διαδρόμων, στον ηλεκτροφωτισμό και σε άλλες εργασίες στο “Βερούλειο” γήπεδο. Όσον αφορά τις ομάδες ποδοσφαίρου που χρησιμοποιούν ως έδρα το γήπεδο, μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται σ’ αυτό, αλλά θα πρέπει να βρεθεί άλλος χώρος να προπονούνται. Για τη λύση του προβλήματος, προτείνουμε να κατασκευαστούν μικρά γήπεδα με συνθετικό χόρτο στο δημοτικό αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας, στη θέση του ξερού γηπέδου ποδοσφαίρου και αποδυτήρια για τους ποδοσφαιριστές. “Και τι θα γίνει με το στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”;”, θα ρωτήσει κάποιος. Η άποψη μας είναι να παραχωρηθεί εξ’ ολοκλήρου στην Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ., κατά χρήση, ώστε να το μετατρέψει σε καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, αφαιρώντας το ταρτάν και κάνοντας μία μελέτη για την αύξηση της χωρητικότητάς του. Έτσι, θα πάψει να υπάρχει αυτή η κατάσταση που περιέγραψε η Αλεξάνδρα Δήμογλου, προ ολίγων ημερών, λέγοντας ότι τα μηχανήματα που περιποιούνται τον χλοοτάπητα του σταδίου περνούν πάνω από το ταρτάν και το καταστρέφουν. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα ποδοσφαίρου θα μπορεί να κάνει ανενόχλητη τις προπονήσεις της, χωρίς να τρέχουν τριγύρω οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου. Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη για να κατασκευαστούν καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Όμως, με λιγότερα χρήματα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις υπάρχουσες με πολύ καλά αποτελέσματα.

Πηγη www.k-tipos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση στην κορυφή