ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ”ΠΑΡΤΥ” ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ…….

Home » ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ”ΠΑΡΤΥ” ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ…….
Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής: “Το μεγάλο “πάρτυ” στα λασπόλουτρα που πρέπει να σταματήσει”…

Ως ένα «ατελείωτο πάρτυ» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατούσε στα λασπόλουτρα των Κρηνίδων, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, μια επιχείρηση που θα μπορούσε να είναι το χρυσορυχείο του διευρυμένου Δήμου. «Όπως και να έχει, αυτό πρέπει να σταματήσει και η επιχείρηση να αναπτυχθεί πάνω σε σωστές βάσεις» δήλωσε ο Κωστής Σιμιτσής στον ΚΤ.

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, όταν του αναφέραμε το θέμα των λασπόλουτρων στις Κρηνίδες. «Δεν σας κρύβω ότι η συγκεκριμένη υπόθεση με έχει προβληματίσει πάρα πολύ», δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια εξέφρασε τις βαρύτατες ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Φιλίππων.

Για το έλλειμμα των 70.000 € που δημιουργήθηκε, δεν έκρυψε την απορία του. «Ο Λευτέρης Κωταΐδης παρέδωσε την επιχείρηση στον Λάζαρο Τσαταλμπασίδη, με κέρδη που ξεπερνούσαν τις 200.000 €. Πως είναι δυνατόν σήμερα να μας την παραδίδουν με έλλειμμα;», τόνισε ο δήμαρχος.

«Κ.Τ.»: «Επειδή η λειτουργία της επιχείρησης, σε λογιστικό τουλάχιστον επίπεδο, με μία τουλάχιστον πρωτότυπη μέθοδο, τι προτίθεστε να κάνετε από δω και πέρα;»

Κ.Σ. : «Έχουμε ζητήσει από τον λογιστή της επιχείρησης, μέσα στις επόμενες μέρες να μας παραδώσει τον ισολογισμό. Βέβαια θα πρέπει να τονίσω ότι έχει χαθεί κατά περίεργο τρόπο το βιβλίο παγίων. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχουμε σαφή εικόνα του ταμείου. Υπάρχει ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου, τον οποίο πολύ δύσκολα μπορούμε να ελέγξουμε. Επομένως, θα πρέπει να μας δείξουν τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα μείνει εκεί το πράγμα. Θα υπάρξει πλήρης έλεγχος και εφ’ όσον γίνει αυτό, τότε θα οριστεί νέα διοίκηση. Στη συνέχεια, έχουμε σκοπό να φωνάξουμε έναν ορκωτό λογιστή για να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων».

«Κ.Τ.»: «Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της μετατροπής της επιχείρησης σε Α.Ε. Απ’ όσο γνωρίζουμε δεν ήταν αυτή η πρώτη σας σκέψη»

Κ.Σ. : «Πράγματι, είχα σκεφτεί και προτείνει την μετατροπή της επιχείρησης σε κοινωφελή και την ενσωμάτωση της στην “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”. Τελικά επικράτησε η λύση της Α.Ε. Αυτό που μπορώ να πω στην παρούσα φάση είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε λίγο “ευρύτερα” κάποια πράγματα. Τα λασπόλουτρα σήμερα ανήκουν σε όλους τους δημότες του νέου δήμου. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρει η Καβάλα, τα λασπόλουτρα από τις Κρηνίδες».

«Κ.Τ.»: «Ο Δήμος θα καλύψει το έλλειμμα των 70.000 €;»

Κ.Σ. : «Θα μπορούσα να απαντήσω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα. Αλλά πρέπει να βρούμε μία λύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιχείρηση δεν έχει πληρώσει τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, καθώς επίσης και τα ασφάλιστρα, αλλά παρ’ όλα αυτά οι μισθοί πληρώθηκαν κανονικά. Τι να σας πω. Όσο περνούν οι μέρες έχω την εντύπωση ότι αυτό που γινόταν σε αυτή την επιχείρηση “χρυσορυχείο”, όπως έχει χαρακτηριστεί, ήταν ένα ατελείωτο πάρτι. Όπως και να έχει, αυτό πρέπει να σταματήσει και η επιχείρηση να αναπτυχθεί πάνω σε σωστές βάσεις, γιατί πράγματι έχει τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης».

Τι δηλώνει στον ΚΤ ο πρόεδρος του Δ.Σ. των λασπόλουτρων, Γιώργος Ιωαννίδης:
http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=18604

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top