ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΥΓΟΥ Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΣΤΙΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ TOY ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Home » ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΥΓΟΥ Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΣΤΙΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ TOY ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
zygos nostimies sto spiti

Αγαπητοί φίλοι,
 Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση «ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ 2012» που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στους Φιλίππους, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στην αυλή του παλιού σχολείου.
 Ίσως γνωρίζετε ο Πολιτιστικός σύλλογος Φιλίππων, παρουσιάζει ποικίλες πολιτιστικές δράσεις τα τελευταία 30 χρόνια. Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας του με άλλους πολιτιστικούς φορείς, έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες εκδηλώσεις καθώς και συναντήσεις των συλλόγων που περιβάλουν τα τενάγη των Φιλίππων. Εξέλιξη αυτών των εκδηλώσεων αποτέλεσε ο διαγωνισμός παραδοσιακής μαγειρικής που ξεκίνησε πέρσι με πολύ μεγάλη επιτυχία.
 Ο διαγωνισμός παραδοσιακής μαγειρικής «Νοστιμιές από σπίτι» έχει στόχο να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από την παραδοσιακή κουζίνα και τους χορούς του κάθε τόπου. Η εκδήλωση ας γίνει αφορμή να θυμηθούμε τον πλούτο της Ελληνικής κουζίνας. Στην εκδήλωση αυτή θα διαγωνισθούν πολιτιστικοί σύλλογοι από την Καβάλα και την Δράμα, προσπαθώντας να φέρουν στην μνήμη, αλλά και να ξαναπαρουσιάζουν στους παρευρισκόμενους, τις ξεχασμένες νοστιμιές που μαγείρευαν οι πρόγονοι μας, από τα διάφορα μέρη καταγωγής τους καθώς και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς .Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα που θα προετοιμάσουν οι νοικοκυρές του χωριού των Φιλίππων. Οι σύλλογοι θα διαγωνιστούν σε 2 κατηγορίες : κυρίως πιάτο, και γλυκό. Μαθητές δημοτικού σχολείου θα παίξουν το παιχνίδι των αισθήσεων και θα ετοιμάσουν κεράσματα για τους καλεσμένους.
 Κριτές του διαγωνισμού θα είναι 10 επαγγελματίες chef που συνεργάζονται με τη σχολή μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής «la maison de gourmet». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια της παράδοσης μας, από την ορχήστρα «ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ».
 Η προσθήκη νέων πολιτισμών στον πληθυσμό της Ελλάδας μας οδήγησε στη σκέψη να εντάξουμε στο διαγωνισμό και μια νέα κατηγορία. Αφού οι Έλληνες είμαστε φιλόξενοι και ζούμε αρμονικά γιατί να μην γνωρίσουμε και την παραδοσιακή κουζίνα των άλλων χωρών, από αλλοδαπούς κατοίκους που επέλεξαν να ζήσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας; Έτσι φέτος θα φιλοξενηθούν και πιάτα ξένων χωρών από αλλοδαπές κυρίες που ζουν στην περιοχή μας. Ενδεικτικά σας αναφέρω την συμμετοχή γυναικών από Πολωνία, Αρμενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αγιο Δομήνικο, Ταυλάνδη, Γερμανία, Βραζιλία κ.λ.π

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

1η συμμετοχη απο τον πολιστικο συλλογο Αγ Αθανασιου Δραμας “Βοιρανη”
 2η συμμετοχη απο το συλλογο Παναγιας ” Το Καστρο”.
 3η συμμετοχη απο τον Πολιτιστικο Συλλογο Αμυγδαλεωνα.
 4η συμμετοχη απο την πολιτιστικη Στεγη Κρηνιδων.
 5η συμμετοχη απο τον συλλογο κηπουπολεως Καλαμιτσας.
 6η συμμετοχη απο τον συλλογο Μικρασιατων Καβαλας “Μνηνη Μικρας Ασιας”.
 7η συμμετοχη απο τον πολιτιστικο συλλογο Πολυστυλου.
 8η συμμετοχη απο τον συλλογου των Φιλιππων.
 9η συμμετοχη απο τον Πολιτιστικου συλλογου Κυργιων Δραμας.
10η συμμετοχη απο τον Μουσικοχορευτικος συλλογος Ελευθερουπολης “Το Πραβι”.
11η συμμετοχη απο τον συλλογο Καλαμπακιου.
12η συμμετοχη απο τον μορφωτικο Πολιτιστικο συλλογο Λυδιας.
13η συμμετοχη απο τον Πολιιστικό Σύλλογο Αυλής “Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ”.
14η συμμετοχη απο τον πολιτιστικο συλλογο Σταυρου Αμυγδαλεωνα.
15η συμμετοχη απο τον Ποντιακο συλλογο Ζυγου “Υψηλαντης”.
16η συμμετοχη απο τον συλλογο των Αμισιανων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top