WOOD WATER WILD FESTIVAL 29-30 ΜΑ’Ι’ΟΥ

Home » WOOD WATER WILD FESTIVAL 29-30 ΜΑ’Ι’ΟΥ
logotopo last

Περιοχή

Το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας είναι ο χώρος των εκδηλώσεων του

Wood Water Wild Festival. Πρόκειται για ένα μονοπάτι που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Leader το 2007, συνολικού μήκους 2,5 περίπου χιλιομέτρων. Εικόνες από το μονοπάτι μπορεί να δει κανείς στη photo gallery της ιστοσελίδας. Το ρέμα που διατρέχει παράλληλα με το μονοπάτι έχει πεντακάθαρο τρεχούμενο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς και ψάρια του γλυκού νερού. Υπάρχει ένας υπέροχος καταρράκτης, ένας αναστηλωμένος νερόμυλος, ένα εγκαταλειμένο λατομείο. Για να επισκεφθεί κανείς το μονοπάτι, έχει πρόσβαση από 2 εισόδους/εξόδους. Τη δυτική είσοδο που βρίσκεται κοντά στη διασταύρωση Ζυγού-Παλιάς Καβάλας και την ανατολική που βρίσκεται δίπλα από την ταβέρνα “Ζαφείρης” στην Παλιά Καβάλα. Η διαδρομή από την ανατολική είσοδο προς τη δυτική είναι καθοδική και διαρκεί περίπου μία ώρα ενώ η αντίστροφη είναι ανοδική και διαρκεί λίγο παραπάνω. Για μία βόλτα στο μονοπάτι και για να έχετε το χρόνο να απολαύσετε όσα σας προσφέρει, σας προτείνουμε να αφιερώσετε τουλάχιστον 3 ώρες κατά την επίσκεψή σας.

Πώς θα βρείτε το μονοπάτι:

Στην εθνική οδό Καβάλας-Δράμας, στη διασταύρωση του στρατιωτικού αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα (Jumbo) στρίβετε προς την κατεύθυνση του βουνού (προς Παλιά Καβάλα). Μετά από 4 χιλιόμετρα συναντάτε τη διασταύρωση Ζυγού-Παλιάς Καβάλας και στρίβετε δεξιά προς Παλιά Καβάλα. 300 μέτρα μετά, στα δεξιά σας υπάρχει μια χωμάτινη παράκαμψη ενός χιλιομέτρου που σας οδηγεί στο παλιό λατομείο (περνάτε δίπλα από μία στάνη με πρόβατα). Αφού φτάσετε στο λατομείο ακολουθείτε το χωματόδρομο αριστερά του που ανεβαίνει και σας οδηγεί λίγα μέτρα μετά στη δυτική είσοδο του μονοπατιού. Η ανατολική είσοδος του μονοπατιού είναι πιο εύκολα προσβάσιμη. Στην είσοδο του οικισμού της Παλιάς Καβάλας, δεξιά από την ταβέρνα Ζαφείρης, υπάρχει ένας χωμάτινος και κατηφορικός πεζόδρομος που οδηγεί πολύ σύντομα στην ανατολική είσοδο του μονοπατιού.

Oι βασικοί χώροι των εκδηλώσεων

Τρεις είναι οι βασικοί χώροι των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Ο κυρίως χώρος είναι αυτός του λατομείου, που βρίσκεται πριν τη δυτική είσοδο του μονοπατιού. Εκεί φιλοξενούνται όλες οι μουσικές εκδηλώσεις καθώς και τα Πέρα από τους τρεις αυτούς χώρους, υπάρχουν και επιπλέον τοποθεσίες στις οποίες λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και αυτοί θα ανακοινώνονται όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία έoutdoor activities (τοξοβολία, αναρρίχηση, flying fox, κτλ). Ο δεύτερος χώρος είναι στον καταρράκτη, όπου φιλοξενούνται τα mind&body activities (yoga, meditation). Ο τρίτος χώρος είναι στον αναστηλωμένο νερόμυλο, κοντά στην ανατολική είσοδο του μονοπατιού όπου φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις, ζωντανή ελληνική μουσική, έκθεση βιβλίου, διαλέξεις και τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Για το νερόμυλο υπάρχει ξεχωριστή πρόσβαση από τον δρόμο Ζυγού-Παλιάς Καβάλας. Wood Water Wild Festival εναρξης του

Η ιδέα

Η ιδέα για τη διοργάνωση του Wood Water Wild Wood Water Wild Festival (Wood: Ξύλο, Water: Νερό, Wild: Φύση) γεννήθηκε στη φύση. Για την ακρίβεια, τόπος και βασική αιτία της δημιουργίας της είναι το φυσικό περιβάλλον του μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας.Η συχνή μας παρουσία εκεί, μαζί με την αγάπη μας για τη φύση και τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να αναπτύξει μέσα σ’ αυτή (βρίσκουμε κάθε αφορμή για να βρισκόμαστε σ’ αυτό το απίστευτο περιβάλλον) είχε ως επακόλουθο το στήσιμο ενός αυθεντικού (ελπίζουμε) φεστιβάλ της φύσης. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα φεστιβάλ υπαίθριων δραστηριοτήτων (outdoor activities) που έχει ως soundtrack μουσικές από μπάντες και djs απόλυτα συμβατές με το φυσικό περιβάλλον.“Εμπνεόμαστε από την αγάπη μας γι’ αυτόν τον υπέροχο πλανήτη, για τον άνθρωπο & το περιβάλλον, για τα ζώα. Από τον ήλιο, τα σύννεφα, το νερό. Από τα ποτάμια, τα βουνά και τη θάλασσα. Από τις μουσικές, τις καθαρές ενέργειες και τις ανθρώπινες σχέσεις. Θέτουμε ως προϋπόθεση το σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής & στη διαφορετικότητα και είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.”Jumbo) στρίβετε προς την κατεύθυνση του βουνού (προς Παλιά Καβάλα). Μετά από 4 χιλιόμετρα συναντάτε τη διασταύρωση Ζυγού-Παλιάς Καβάλας και στρίβετε δεξιά προς Παλιά Καβάλα. 300 μέτρα μετά, στα δεξιά σας υπάρχει μια χωμάτινη παράκαμψη ενός χιλιομέτρου που σας οδηγεί στο παλιό λατομείο (περνάτε δίπλα από μία στάνη με πρόβατα). Αφού φτάσετε στο λατομείο ακολουθείτε το χωματόδρομο αριστερά του που ανεβαίνει και σας οδηγεί λίγα μέτρα μετά στη δυτική είσοδο του μονοπατιού. Η ανατολική είσοδος του μονοπατιού είναι πιο εύκολα προσβάσιμη. Στην είσοδο του οικισμού της Παλιάς Καβάλας, δεξιά από την ταβέρνα Ζαφείρης, υπάρχει ένας χωμάτινος και κατηφορικός πεζόδρομος που οδηγεί πολύ σύντομα στην ανατολική είσοδο του μονοπατιού.

Κοινωνική Προσφορά

Κάθε χρονιά το φεστιβάλ

Wood Water Wild είναι αφιερωμένο σε κάποια ξεχωριστή κοινωνική ομάδα. Φέτος αφιερώνουμε το φεστιβάλ στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί “Αγία Μαρίνα”. Ο Δήμος θα διαθέσει τα έσοδα που θα προκύψουν από το συμβολικό εισιτήριο των δύο ευρώ, στο ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας. Επίσης, τα παιδιά θα παρουσιάζουν τα προς πώληση εκθέματά τους, σε ειδικό περίπτερο σε χώρο του φεστιβάλ. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εκθεμάτων προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος που αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Πέρα όμως από την οικονομική μας υποστήριξη, είναι σημαντικό να γνωρίσουμε από κοντά το έργο που επιτελείται στο ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας. Για την ομάδα του Wood Water Wild Festival, η παρουσία των παιδιών του ιδρύματος είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή του φεστιβάλ.

Δημιουργική Ομάδα

Δήμος Φιλίππων

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top