ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Σε μια τριετία θα είναι έτοιμο το επιβατικό λιμάνι
Του Θανάση Σοφιανού
Ο εκτελών χρέη νομάρχη, Γιώργος Τσαλουχίδης, παρουσία και του κ. Καλλιοντζή, υπέγραψε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του νομάρχη, τη σύμβαση για την επέκταση του μόλου του επιβατικού λιμανιού, αλλά και τις εργασίες που αφορούν στη δημιουργία σύγχρονης μαρίνας για μικρά σκάφη.
«Ενα οραματικό σχέδιο για την πόλη της Καβάλας, μετά από συνεργασία και προσπάθειες της νομαρχίας Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και του Οργανισμού Λιμένος, φτάνει στο σημείο έναρξής του. Το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, το οποίο στοχεύει να αναβαθμίσει, αλλά και να αναδείξει τουριστικά την πόλη, είναι πλέον γεγονός», ανέφερε ο κ. Καλλιοντζής. «Η νομαρχία Καβάλας, έχοντας αναλάβει την προστασία του προσήνεμου μόλου, με ένα έργο προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δημοπρατήθηκε πριν από αρκετούς μήνες, σήμερα είναι έτοιμη να υπογράψει με την ανάδοχο εταιρία «Έλικα» τη σύμβαση κατασκευής αυτού του έργου», συμπλήρωσε ο ίδιος. Στη συνέχεια, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα προχωρήσει στο επόμενο έργο, που είναι η προέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 80 μέτρα, ώστε να επιτευχθεί απόλυτη προστασία της λιμενολεκάνης. Από εκεί και πέρα είναι εύκολη η τοποθέτηση των πλωτών για να δένουν τα σκάφη, όπως τόνισε ο κ. Καλλιοντζής, ενώ από τον ίδιο σχεδιασμό έχει γίνει η αίθουσα αναμονής των επιβατών, όπως και η μισή χερσαία έκταση του λιμανιού. «Είναι το μεγαλύτερο έργο που θα γίνει στην πόλη της Καβάλας μετά από δεκαετίες και θα ολοκληρωθεί εντός μιας τριετίας.
Στη συνέχεια θα γίνουν και κάποια άλλα πράγματα στο κέντρο της πόλης, όπως η πεζοδρόμηση δρόμων, ώστε να ενοποιηθεί το κέντρο με το λιμάνι και τη μαρίνα, καθώς και με τις ιστορικές γειτονιές της πόλης», ανέφερε ο ίδιος. Ο κ. Καλλιοντζής ευχαρίστησε στη συνέχεια τον κ. Καραμπουρνιώτη και τον κ. Παναγιώτου, πρώην προέδρους του Ο.Λ.Κ., αλλά και ειδικότερα τον πρώην γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, Δημήτρη Σταμάτη, όπου επί των ημερών του δρομολογήθηκαν τα συγκεκριμένα έργα. «Για να αναδείξεις μια πόλη τουριστικά, χρειάζονται υποδομές και η μεγάλη αρχή γίνεται ήδη», ανέφερε ο κ. Καλλιοντζής. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι για το δεύτερο έργο, που αφορά στην προέκταση του μόλου, για λόγους πρακτικούς, ώστε να μην πάει στο ΥΠΕΧΩΔΕ, χωρίστηκε στα δύο, με το ένα κομμάτι του να πηγαίνει στη νομαρχία και το άλλο στην Περιφέρεια κι έτσι δημοπρατήθηκαν δύο διαφορετικά έργα, 7,5 και 7,3 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Οι εργασίες αναμένονται εντός του Φθινοπώρου, καιρού επιτρέποντος και πρόκειται να ολοκληρωθούν το πολύ σε τρία χρόνια. Κλείνοντας, ο κ. Καλλιοντζής, έκανε και ένα πολιτικό σχόλιο λέγοντας ότι «η σημερινή μας συνάντηση έγινε για να ανακοινώσουμε κάτι συγκεκριμένο και σπουδαίο για τον τόπο μας. Δεν έγινε για να μιλάμε χωρίς τελειωμό και να μην υπάρχει στο διά ταύτα τίποτα. Είναι καλό, βέβαια, να μιλάμε, αλλά τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται κι από υπογραφές, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος και το αποτέλεσμα είναι δεδομένα». Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Πηγη www.neaegnatia.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top