ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ……

Home » ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ……
Διόδια στη Μουσθένη από την 1η Ιουλίου…
Ειδικές τιμές για τους κατοίκους της Πιέριας Κοιλάδας επιχειρεί να πετύχει σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιάννη Τσακλίδη, ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης, με την έναρξη λειτουργίας του προσωρινού μετωπικού σταθμού διοδίων στη Μουσθένη να τοποθετείται την 1η Ιουλίου
Ο δήμαρχος Παγγαίου μιλά στη «ΝΕ» και τάσσεται υπέρ της λειτουργίας διοδίων, επικαλούμενος ότι μπορεί από τη λειτουργία τους να προκύπτει ένα κόστος στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά με τον τρόπο αυτό η χώρα αποκτά ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Προσωρινά τα διόδια στη Μουσθένη
«Μου είπαν ότι γίνεται ένας διεθνής διαγωνισμός σε κάθε είσοδο και έξοδο της Εγνατίας. Εγώ τους ρώτησα, γιατί να μπουν στην Πιερία Κοιλάδα και μου είπαν ότι προσωρινά θα δημιουργηθούν εκεί όπου υπάρχουν χώροι στάθμευσης –σε εμάς είναι στο ύψος των Δωματίων– μέχρι να γίνουν τα ηλεκτρονικά διόδια, μετά από διεθνή διαγωνισμό. Αυτό που προσπάθησα να κάνω με τον κ. Τσακλίδη, γιατί δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τους σταθμούς των Διοδίων, είναι να πετύχουμε ειδικές τιμές για τους κατοίκους των περιοχών μας. Βέβαια εμείς δεν έχουμε τα χαρακτηριστικά της Στυλίδας, έχουμε την παλιά εθνική οδό, την παραλιακή οδό, έχουμε και έναν μικρό αγροτικό δρόμο πολύ χρήσιμο για τις μετακινήσεις των κατοίκων. Αυτό συζητώ με τον κ. Τσακλίδη και σήμερα θα πάω και στο ΥΠΕΚΑ για να δω τι θα γίνει. Ήδη έχει ετοιμαστεί ο φάκελος για τα ηλεκτρονικά διόδια».

Χρειαζόμαστε γρήγορους και ασφαλείς δρόμους
«Είμαι της άποψης να έχουμε ταχείς και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους και ας πληρώνουμε διόδια, κερδίζουμε χρόνο στις μετακινήσεις μας. Μακάρι να έχουμε ασφαλείς οδικούς άξονες. Εγώ έχασα αδελφό 25 χρονών στην Εθνική Οδό Αθηνών–Λαμίας γιατί δεν υπήρχε διαχωριστικό ανάμεσα στα ρεύματα κυκλοφορίας. Εάν υπήρχε, δε θα τον έχανα. Λυπάμαι που χρησιμοποιώ προσωπικό παράδειγμα. Πώς θα συντηρηθούν οι δρόμοι; Όταν έπεσε χιόνι στην Εγνατία το χειμώνα, μέσα σε μια ώρα είχε καθαριστεί. Ποιος θα αναλάβει την πληρωμή αυτών των συνεργείων; Μπορεί το κόστος να είναι μεγάλο, αλλά αποκτήσαμε ασφαλείς δρόμους».

Πηγη http://www.neaegnatia.gr/index.php?&sec=&cid=10623

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top