ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ.ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ.ΚΑΒΑΛΑΣ
food image1frey
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Συστημένα και αλληλογραφία με …ραντεβού!!!

02.03.2011

Κλείνουν στις 3 το μεσημέρι το κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Καβάλας.

Το είπαν και το έκαναν. Από χθες το κεντρικό (δεν υπάρχει κι άλλο!) κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Καβάλα, κλείνει από τις 3 το μεσημέρι, αγνοώντας, αν δεν μπορούν πάρα πολλοί πελάτες του να εξυπηρετηθούν. Άλλωστε, λίγο ενδιαφέρει τους καρεκλοκένταυρους που πήραν αυτές τις αποφάσεις το πόσο εξυπηρετούνται ή ταλαιπωρούνται οι πελάτες του. Όπως φαίνεται, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσουν λιγότερο προσωπικό, λιγότερα έξοδα για να γίνει ελκυστικότερο το ταχυδρομείο στους επενδυτές που θα ενδιαφερθούν, όταν θα είναι πλήρως έτοιμο το ξεπούλημα των ΕΛ.ΤΑ.

Ταυτόχρονα, περιορίζοντας τις δαπάνες της μισθοδοσίας, αποφεύγουν να μειώσουν τις πραγματικές σπατάλες που πραγματοποιούνται και δεν τους συμφέρει να τις μειώσουν, δείχνοντας ότι ακολουθούν το κλίμα των περικοπών των εξόδων, στον δημόσιο τομέα. Προχθές, με την πρώτη πληροφόρηση που είχαμε, για τις προθέσεις της μείωσης της λειτουργίας του ταχυδρομείου, γράψαμε, πως αυτό είναι απαράδεκτο και πως θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία, αλλά θα πλήξει και τον τουρισμό μας (όσος μας έχει απομείνει). Ζητήσαμε να ξανασκεφτούν το θέμα και να πάρουν πίσω την απόφασή τους αυτή.

Πάρα πολλοί εργαζόμενοι, δεν θα μπορούν να εξυ6πηρετηθούν, επειδή το ωράριό τους ξεκινάει πριν από το πρωινό άνοιγμα του ταχυδρομείου και λήγει μετά από την λήξη του ωραρίου των ΕΛ.ΤΑ., στις 3 το μεσημέρι. Κανείς απ’ αυτούς δεν θα μπορεί να πάρει κάποια επιταγή του, να παραλάβει κάποιο συστημένο, να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή με το ταχυδρομείο, ακόμη και για να στείλει ένα δέμα, μια κάρτα, ή μια επιστολή του. Κανείς υπάλληλος του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί, αφού τα ωράριά τους διαφέρουν. Ακόμη, όμως κι αν ο πελάτης του ταχυδρομείου εργάζεται στο Διοικητήριο που είναι κοντά και λήγει το ωράριό του στις 2,30’ το μεσημέρι, πάλι θα πρέπει να τρέχει να προλάβει και «με την ψυχή στο στόμα», αντί να πάει στο σπίτι του να ξεκουραστεί, θα πάει να περιμένει τη σειρά του στο ταχυδρομείο κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Σκεφτείτε, τι πρέπει να κάνει κάποιος που εργάζεται στην Καρβάλη, στο Παλιό, ή στα Αμισιανά. Πάρα πολλοί επαγγελματίες, που έχουν την επιχείρησή τους εκτός του κέντρου της πόλης της Καβάλας, όταν έφευγαν για μεσημέρι από τη δουλειά τους, πήγαιναν στο ταχυδρομείο για να κάνουν τις συναλλαγές της επιχείρησής τους, πράγμα που τώρα δεν μπορούν να κάνουν. Θα πρέπει να αφήνουν τις ωφέλιμες ώρες της δουλειάς τους, αυτοί ή κάποιος υπάλληλός τους, να αναλώνεται να περιμένει στην ουρά επί ώρα, αφού όλοι θα πρέπει να εξυπηρετηθούν στο ολιγόωρο αυτό ωράριο του ταχυδρομείου.

Ο συνωστισμός στην ουρά, δεν είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουν όλοι από δω και πέρα, αλλά αυτό συνέβαινε και με το παλιό ωράριο. Όσοι δεν είχαν ώρα στη διάθεσή τους να περιμένουν να εξυπηρετηθούν, έφευγαν και επέστρεφαν το μεσημέρι ή το απόγευμα. Καταλαβαίνει κανείς τι συνωστισμός θα γίνεται από δω και πέρα, αν δεν πάρουν πίσω την απόφασή τους αυτή, για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας.

Στις 3 και οι θυρίδες

Εκτός από το Κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., θα κλείνει στις 3 το μεσημέρι και ο χώρος, όπου φιλοξενούνται οι γραμματοθυρίδες, στο πίσω μέρος του ταχυδρομικού μεγάρου. Αυτό είναι πραγματικά αδιανόητο και …ανόητο, αφού οι θυρίδες υπάρχουν για να εξυπηρετούνται, όσοι δεν έχουν διαφορετικά καλή εξυπηρέτηση και μπορούν να παραλάβουν την αλληλογραφία τους σε άλλες ώρες ή ημέρες και με κάποια ασφάλεια. Για τις θυρίδες αυτές, οι συμβαλλόμενοι, πληρώνουν στην αρχή του χρόνου το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, πράγμα που έγινε τον προηγούμενο μήνα.

Τότε, όμως, δεν είχαν ειδοποιήσει τους ενδιαφερόμενους, για την αλλαγή του ωραρίου, για να αποφασίσουν αν το νέο ωράριο, τους εξυπηρετεί ή όχι. Και ο δικός μας εκδοτικός οργανισμός ενοικιάζει θυρίδα στο ταχυδρομείο, αλλά το νέο ωράριο δεν μας εξυπηρετεί, αφού μονίμως παίρναμε την αλληλογραφία μας τις απογευματινές ώρες. Οπότε θα ζητήσουμε άμεσα την επιστροφή του χρηματικού ποσού που καταβάλλαμε και την εγκατάλειψη από μας της θυρίδας. Νομίζουμε όμως, πως το ίδιο θα κάνουν και άλλοι επιχειρηματίες, που έχουν την έδρα τους εκτός Καβάλας, ή που ταξιδεύουν τακτικά και θέλουν να παραλαμβάνουν με ασφάλεια την αλληλογραφία τους, όταν αυτοί έχουν τον χρόνο να το κάνουν. Πουθενά στον κόσμο, οι γραμματοθυρίδες δεν λειτουργούν με ωράριο, αλλά υπάρχει πρόσβαση όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Εφ’ όσον κατανοήσουν οι βουλευτές του νομού Καβάλας, το πρόβλημα που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία και τον τουρισμό μας, ίσως να έπρεπε να κάνουν μια ερώτηση στην Βουλή για να εκτεθούν αυτοί που πήραν τέτοιες περίεργες αποφάσεις και να αναγκαστούν να απολογηθούν, πριν γίνει ρεζίλη η χώρα μας διεθνώς…

Πηγη http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=18694

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top