ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες, στη Γενική μας Συνέλευση στις 23 Φεβρουαρίου 2001, συζητήσαμε και προβληματιστήκαμε για τα ζητήματα εκπαίδευσης των παιδιών μας στα σχολεία του Δήμου Καβάλας.

     Η γενιά μας με τα λάθη και τις παραλείψεις της οδήγησε τα παιδιά της σε ανασφάλεια και άγχος για το μέλλον τους. Οι συνέπειες  της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη σχολική καθημερινότητα συγκλονίζουν τον παιδικό και εφηβικό ψυχικό κόσμο.

     Ζητούμε από την Πολιτεία, από το Υπουργείο Παιδείας και τις υπηρεσιακές  δομές του:

– να βελτιώσει την ποιότητα της παρεχόμενης  δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης,

– ν’ αναβαθμίσει τις συνθήκες του δημόσιου σχολείου: ολιγομελή τμήματα μαθητών, επαρκείς υποδομές και μέσα διδασκαλίας, συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, βιοκλιματική αναμόρφωση χώρων, ενεργειακή ταυτότητα σχολικών κτηρίων,

– να μην προχωρήσει στην κατάργηση σχολικών μονάδων αλλά ούτε και των τμημάτων τους χωρίς να συντρέχουν  αντικειμενικά σοβαροί λόγοι,

– να μην προχωρήσει σε αλλαγές και μετακινήσεις σε σχολικούς χώρους υπό πίεση, αλλά να εξετασθούν προτάσεις που αποδεδειγμένα οδηγούν σε βελτίωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και οπωσδήποτε με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων, των μαθητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κάθε σχολικής μονάδας.

     Στη σημερινή δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία το δημόσιο σχολείο οφείλει ν’ αγκαλιάσει και να στηρίξει  όλους τους μαθητές. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας θα στηρίξει κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της σχολικής καθημερινότητας.

Η Γενική Συνέλευση
της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας

                         Πηγη  http://www.e-kavala.eu/index.php?sec=5&cid=12755

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top