353 ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 353.000 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Home » 353 ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 353.000 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

353 δέντρα στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας

Γ. Παρχαρίδης: «Κάποια μέρα η Τουρκία θα συμφιλιωθεί με την ιστορία της και θα ζητήσει συγγνώμη».ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ των αδικοχαμένων θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας από την Τουρκία, πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής (05-12-2010) δεντροφύτευση στο χώρο του παλιού στρατοπέδου καυσίμων στο δρόμο προς τους Ταξιάρχες.

Η πρωτοβουλία ανήκει τόσο στο νομάρχη Δράμας κ. Κώστα Ευμοιρίδη όσο και στα Ποντιακά Σωματεία του νομού σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. Στο χώρο φυτεύθηκαν 353 μικρά δενδρύλια δρυός, όπως δήλωσε στον «Π.Τ.» ο νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης, «και το πάρκο αυτό θα ονομαστεί Πάρκο Γενοκτονίας Ποντίων, ο δε υπόλοιπος χώρος θα φυτευθεί πάλι με δέντρα από αυτά που έχουμε στα δάση μας, για να μπορούν εδώ να έρχονται ερευνητές και μαθητές για να τα μελετούν. Η θέση αυτή θα αποκτήσει ιστορική σημασία». Ο βουλευτής Δράμας και υφυπουργός Υγείας κ. Αηδόνης, σημείωσε μιλώντας στην εφημερίδα μας: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια προσπάθεια, που ουσιαστικά σηματοδοτεί την ευαισθησία και τις σχέσεις του ανθρώπου, που όταν και εφόσον επιθυμεί και μπορεί, μπορεί να αλλάξει την ποιότητα της ζωής του. Είναι μια ενέργεια η οποία έχει μεγάλη σημασία. Φυτεύοντας ένα δέντρο, ουσιαστικά μ’ αυτή την υπόθεση στέλνουμε ένα μήνυμα οικολογικής ευαισθησίας γιατί έχουμε ανάγκη πλέον να προστατεύσουμε το περιβάλλον».

Γεώργιος Παρχαρίδης: «Η Τουρκία θα ζητήσει συγγνώμη»

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιώργος Παρχαρίδης, σε δήλωσή του σημείωσε: «Ως πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, εκφράζω τη χαρά μου που μπόρεσα να παραβρεθώ σ’ αυτή την δεντροφύτευση των 353 δέντρων που αντιστοιχούν στις 353.000 των προγόνων μας που γενοκτονήθηκαν. Σ’ αυτή την περιοχή απ’ ό,τι πληροφορούμαι ήταν ένα στρατόπεδο καυσίμων, και σήμερα θα μεταβληθεί σε ένα ωραίο άλσος σ’ αυτή την πλαγιά, που θα θυμίζει όμως σε όλες τις επερχόμενες γενεές την Γενοκτονία του Πόντου. Εμείς υποσχόμεθα και η νεολαία συμφωνεί και μας ακολουθεί, να αγωνιστούμε για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Πόντου έως ότου αυτή πραγματοποιηθεί. Φέτος έχουν γίνει δύο σημαντικά γεγονότα, όσον αφορά την εξέλιξη της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, το πρώτο είναι η αναγνώρισή της από τη Βουλή της Νότιας Αυστραλίας και το δεύτερο είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Πόντου από το Σουηδικό Κοινοβούλιο. Η Τουρκία κάνει βήματα εκδημοκρατισμού, θα πρέπει να το παραδεχθούμε. Βήμα εκδημοκρατισμού ήταν και που επέτρεψε να γίνει φέτος, μετά από 88 χρόνια, η λειτουργία στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ήταν εκεί. Όλοι ήμασταν εκεί. Και δηλώνω ότι, εμείς οι Έλληνες ποντιακής καταγωγής μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες ποντιόφωνων που υπάρχουν στον Πόντο, μπορούμε μαζί να δημιουργήσουμε γέφυρες αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δυο λαών και πολύ καλές διακρατικές σχέσεις. Εγώ πιστεύω ότι κάποτε η Τουρκία θα αναγνωρίσει το λάθος της, θα συμφιλιωθεί με την ιστορία της και θα πει μία λέξη. Τη λέξη
«συγγνώμη».

Πηγη www epontos.blogspot.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top