ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΗΡΑΝ ΧΡΩΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Home » ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΗΡΑΝ ΧΡΩΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Οι Πόντιοι πήραν μέρος στη γιορτή με τους μεζέδες και τους χορούς τους

Τα «Χριστούγεννα στην Καβάλα» πήραν χρώμα ποντιακό με ευθύνη της Λέσχης Ποντίων Καβάλας

Πισία, Τανομένον σορβάν, σαρμαδάκια με αμπελόφιλα, παραδοσιακές πίτες, ωτία και διάφορα ακόμη ποντιακά εδέσματα που τα συνόδευαν με τσίπουρο και κρασί, προσέφερε το περασμένο Σάββατο (18-12-2010) το πρωί η Λέσχη Ποντίων Καβάλας που συμμετείχε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που οργάνωσε φέτος ο δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος της Λέσχης Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης. «Αισθάνομαι κι εγώ Πόντιος, είπε ο δήμαρχος. Σας ευχαριστώ που ανταποκρίνεστε σε κάθε κάλεσμα του δήμου». Αλλά και ο κ. Αλεξανδρίδης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρόσκληση υποσχόμενος η Λέσχη να βρίσκεται πάντα κοντά στον δήμο. Από τις 11 το πρωί τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης με την συνοδεία ζωντανής μουσικής χόρεψαν Ποντιακούς χορούς, ενώ η χορωδία τραγούδησε Χριστουγεννιάτικες Ποντιακά τραγούδια και κάλαντα.

Φυσικά οι Πόντιοι και οι φιλοπόντιοι δεν άργησαν να στήσουν τον γνωστό κυκλικό χορό στην πλατεία Ελευθερίας καλώντας και τους περαστικούς να πάρουν μέρος. Το γλέντι που στήθηκε κράτησε μέχρι το μεσημέρι και όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν πως πέρασαν πολύ καλά. Για σήμερα το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων συνεχίζεται το απόγευμα στις 5.30 με το εργαστήρι του Αη Βασίλη στην κεντρική πλατεία όπου το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας θα απασχολήσει δημιουργικά παιδιά από 6-12 χρονών. Στην συνέχεια ο σύλλογος μοντελιστών Καβάλας θα στήσει εργαστήρι αναπαράστασης της χλωρίδας με μεικτά υλικά, ενώ στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της νομαρχίας Καβάλας θα δοθεί η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Πηγη www epontos.blogspot.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top