ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Home » ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σε ριζικές αλλαγές και σε ό,τι έχει να κάνει με τη δομή του καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός ότι έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και ο πρόεδρος του Γιώργος Σουφλέρης. Ριζικές αλλαγές θα γίνουν και στα νέα πρωταθλήματα από την επόμενη περίοδο και μέσα στο σχετικό δελτίο τύπου το οποίο εκδόθηκε από τη διοργανώτρια αρχή δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.ΚΑΒΑΛΑΣ από την ημέρα που εξελέγη 7-11-2009, μία διαδρομή περίπου πέντε (5) μηνών προσπάθησε να βρει ένα τρόπο που θα κάνει το τοπικό μας ποδόσφαιρο πιο θελκτικό, πιο θεαματικό, πιο δυναμικό, όπως άλλωστε του ταιριάζει, αφού είναι το άθλημα που αγγίζει τις πλατειές μάζες.
Έχοντας λοιπόν κατά νου ότι τα καλύτερα μέτρα είναι αυτά της πρόληψης και όχι καταστολής, αποφάσισε μέσα σε δύο ποδοσφαιρικές περιόδους να αλλάξουν ριζικά πολλά πράγματα στη δομή του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται στο μέλλον να αφήσουμε το άθλημα που όλοι υπηρετούμε να ξεφτίσει. Απεναντίας μάλιστα να κάνουμε τους πάντες, ποδοσφαιριστές-διαιτητές προπονητές-φιλάθλους να νοιώσουν και βιώσουν εποχές του παρελθόντος, ένα δηλαδή ρομαντικό, καθαρό ερασιτεχνισμό που αποτελεί στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες απαραίτητη κοινωνική ανάγκη και ιδιαίτερα για τους νέους.

Έχοντας όλα αυτά ως δεδομένα αποφασίσαμε.
α) Στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2010-2011 να παραμείνουν στην σημερινή Α1 κατηγορία η οποία την περίοδο 2011-2012 θα μετονομασθεί σε ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ δέκα (10) ομάδες.
β) Στη σημερινή Α2 κατηγορία που την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 θα μετονομασθεί σε Α κατηγορία να παραμείνουν είκοσι (20) ομάδες. Οι ομάδες αυτές θα χωρισθούν σε οριζόντια διάταξη, σε δύο ομίλους, τον Α1 και Α2 των δέκα (10) ομάδων έκαστος.
γ) Στη σημερινή Β κατηγορία η οποία και την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 θα ονομάζεται Β κατηγορία θα παραμείνουν είκοσι (20). Οι ομάδες αυτές θα χωρισθούν σε δύο ομίλους Β1 και Β2 των δέκα (10) ομάδων έκαστος.
δ) Τη σημερινή Γ’ κατηγορία που και την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 θα ονομάζεται Γ’ κατηγορία θα συγκροτούν οι υπόλοιπες ομάδες που θα απομείνουν. Οι ομάδες αυτές θα χωρισθούν σε δύο ομίλους τον Γ1 και Γ2.
Το πρωτάθλημα της μεθεπόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012 θα διεξάγεται σε δύο φάσεις, την κανονική διάρκεια και την διάρκεια των αγώνων κατάταξης.

Το πρωτάθλημα αυτό θα παρέχει την ευκαιρία σε κάθε ομάδα να δίνει από 26-28 αγώνες πρωταθλήματος ετησίως. Ένας αριθμός αγώνων ικανοποιητικός που δεν θα αφήνει μεγάλο κενό από την λήξη της μία περιόδου μέχρι την έναρξη της επόμενης. Το σπουδαιότερο όλων όμως θα είναι το γεγονός ότι θα δίνει κίνητρο σε όλες τις ομάδες να αγωνίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή για την κατάκτηση της νίκης και δεν θα τις επιτρέπει σε οποιαδήποτε χαλάρωση ή αδιαφορία.
Πηγη www.k-tipos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top