ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Home » ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Σε διαβούλευση η ονομασία του νέου Δήμου από τη συνένωση των Δήμων Καβάλας και Φιλίππων

Με τη φράση: «Αγαπητοί συνδημότες, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία», άρχισε τη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Φιλίππων, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ο δήμαρχος Φιλίππων παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, με σκοπό να μεταφέρει την απόφαση των συναδέλφων του για την ονομασία του νέου Δήμου, που θα προκύψει από τη συνένωση των Δήμων Καβάλας και Φιλίππων.

Με τη φράση: «Αγαπητοί συνδημότες, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία», άρχισε τη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Φιλίππων, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ο δήμαρχος Φιλίππων παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, με σκοπό να μεταφέρει την απόφαση των συναδέλφων του για την ονομασία του νέου Δήμου, που θα προκύψει από τη συνένωση των Δήμων Καβάλας και Φιλίππων. «Δεν ερχόμαστε για να σας επιβάλλουμε ένα όνομα», τόνισε και υπογράμμισε ότι είναι ιστορική ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί η ονομασία Δήμος Φιλιππισίων και να δοθεί μία αίγλη στο νέο Δήμο. «Αυτό το όνομα, που αποτελεί ιστορική κληρονομιά μας, καλούμαστε να το μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές. Ας μην κλείσουμε τα αυτιά στην ευκαιρία και ας μη γυρίσουμε την πλάτη στους συνδημότες μας», πρόσθεσε.

Θα συζητήσουν σε άλλη συνεδρίαση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, ωστόσο, δεν προχώρησε σε συζήτηση του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλίππων. Έπειτα από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Στάθη Εριφυλλίδη, η οποία έγινε δεκτή και από τη διοίκηση, το ζήτημα θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση. «Το Σώμα δεν είναι έτοιμο να συζητήσει και να αποφασίσει. Το ίδιο ισχύει και για την κοινωνία», είπε ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση στη Βουλή και ότι το θέμα της ονομασίας και της συνένωσης των Δήμων Καβάλας και Φιλίππων, πρέπει να συζητηθεί ευρύτερα από τις τοπικές κοινωνίες. Στο σημείο εκείνο ζήτησε και πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Μαυρίδης, ο οποίος κάλεσε τη διοίκηση να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο και γίνει νόμος του κράτους.
Πηγη www.k-typos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top