ΕΝ ΜΕΣΟ ΚΡΙΣΗΣ ‘’ΠΑΡΑΛΟΓΗ’’Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΞΥΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙ

Home » ΕΝ ΜΕΣΟ ΚΡΙΣΗΣ ‘’ΠΑΡΑΛΟΓΗ’’Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΞΥΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙ
zygos DIAGRAMMA

Το δασαρχείο καβάλας 11-9-2013 κοινοποίησε το παρακάτω κείμενο(ένα μέρος από αυτό είναι και το παρακάτω) σε όλες τις κοινότητες που είναι στην αρμοδιότητα του.
‘’ Δασική ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης’’
Β1) Για το Δήμο καβάλας: Οι μόνιμοι κάτοικοι των οικισμών και τοπικών κοινοτήτων Παλαιάς καβάλας,Κορυφών,Βουνοχωρίου,Λημνιάς,Λυκοστόμου, Πολυνέρου,Κρανοχωρίου,Χαλκερού και Λέυκης μπορούν να ικανοποιούν τις ανάγκες τους σε καυσόξυλα μέχρι του ποσού των πέντε (5) τόνων κατά οικογένεια, μόνο μέσα από την περιοχή των ορίων των τοπικών κοινοτήτων τους.
Β2) Απαγορεύουμε την καυσοξύλευση στους κατοίκους των Τ.Κ Κρυονερίου και Ζυγού λόγω υπερκάρπωσης και υποβάθμισης των δασών,και δασικών εκτάσεων της περιοχής τους μέχρι πλήρους αποκαταστάσεως αυτών.
Την  ανικανότητα του δασαρχείου για τον αποτελεσματικό έλεγχο και τιμωρία της παρανομίας στη ξύλευση είτε λόγο έλλειψης προσωπικού η κακού συντονισμού την πληρώνουν φέτος Ζυγός και Κρυονέρι.
Οι συχωριανοί  μας περίμεναν πως και πως την απόφαση του δασαρχείου για να κόψουν τα ξύλα για να μπορέσουν να ζεσταθούν το χειμώνα και εν μέσω κρίσης έρχεται αυτή η παράλογη απόφαση σαν κεραμίδα.
Στο Ζυγό το πευκοδάσος καλύπτει πάρα πολύ μεγάλη έκταση(4.200) και με το πληθυσμό (2.ΟΟΟ κατοίκους) που έχουμε δεν μας φτάνει μόνο το δικό μας κοινοτικό όριο.
Η πρόταση μας είναι να επιτραπεί η ξύλευση σε ορισμένα είδη ξύλου με πάρα πολύ αυστηρούς ελέγχους,η να δώσει φτηνά ξύλα τα ‘’χορικά’’που λέμε,να πάρει ο κόσμος να ζεσταθεί και να μην σκέπτονται μέσα από τα γραφεία με την λογική πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι.
Άλλωστε κατά τα άλλα είμαστε παραδοσιακός οικισμός…….

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top