ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Home » ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
PC095507

Ο σύλλογος μας μαζί με όλους τους ποντιακούς συλλόγους του νομού Καβάλας την Τέταρτη 9 Δεκεμβρίου με αφορμή το ότι αυτή η ημερολογιακή μέρα καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια ημέρα μνήμης και αξιοπρέπειας των θυμάτων του εγκλήματος της γενοκτονίας διοργάνωσαν σύσσωμοι διαμαρτυρία κατά του υπουργού παιδείας Νικολάου Φίλη.

Παρά το τσουχτερό κρύο έδωσαν το παρών η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος αλλά και πλήθος κόσμου αυτό δείχνει πραγματικά το πόσο ενοχλήθηκε το ποντιακό στοιχείο από τις άτυχες δηλώσεις του υπουργού.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Φάνης Μαλκίδης μέλος της διεθνούς ένωσης ακαδημαϊκών για τη μελέτη των γενοκτονιών ο λόγος του καταπέλτης κατά όλων των πολιτικών που εις βάρος του ποντιακού στοιχείου κάνουν πολιτική και εθελοτυφλούν στα προβλήματα και τις προσδοκίες του ποντιακού ελληνισμού.

Οι τραγουδιστές Ιωακειμίδης Μπάμπης Παπαγιαννίδης Πόλιος Παρηγορίδης Γιάννης με τα τραγούδια τους συγκίνησαν τους παραβρισκόμενους και δεν σας κρύβω ότι είδα πάρα πολλούς γύρο μου με δακρυσμένα μάτια.

Το τετράδιο με τις υπογραφές που είπαμε ότι θα υπάρχει ήδη το υπέγραψαν 600 άνθρωποι και από σήμερα ταξιδεύει σε συλλόγους του νομού μας αλλά και σε άλλου νομούς.

Λύρα έπαιξαν ο Ιωακειμίδης Κυριάκος – Αδάμ Αποστολίδης – και Αυγητίδης Γιώργος.

Συντονιστής Μπάμπης Παναγιωτίδης.

Κείμενα διάβασαν ο Χρήστος Ορφανίδης – Ζαχόπουλος Ιορδάνης και Νατάσα Σιδηροπούλου.

kavala kavalaaa kavalaa

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top